Direktlänk till inlägg 19 juni 2014

Livet går så fort

Av Gitte - 19 juni 2014 10:07

 
Livet går så fort.
Aldeles för fort.
Tyvärr är det inte utrustat med stoppknapp utan det bara går och går och går och går och en vacker dag sitter man väl mest och ser tillbaka på det som varit.
Man är skyldig sig själv att göra de rätta valen medan tid är och att sätta stopp för det som är destruktivt, även om det är lättare att gå vidare i samma spår.
En dag står man där för sent om man inte agerar i tid. Jag tror att livet består av många olika liv och att det är ens egen skyldighet att ta alla avbrott för vad det är, nämligen en start på en ny tid. En ny verklighet. Ett nytt liv.
Man måste nog stanna upp ibland och undra "hallådär, hej, vad gjorde du av dig själv? Vem är du egentligen och är du verkligen den du är eller blev du vad du är för att du anpassade dig till något som stöpte dig".

Sådär kan relationer vara. Lika väl som de kan vara ömsesidiga och berikande och tillförande av energi, så kan de vara en bromskloss. "nej, gör inte då, du kan inte, du duger inte, tänk om du någon gång istället hade gjort det på mitt sätt, du är värdelös".
Antingen drunknar man i den känslan eller så går man under. Någon annan utväg finns inte. Man slutar göra avtryck, men slutar växa, man slutar att märkas. Och självet suddas ut mer och mer och mer och till sist är man mest en silhouette av sig själv. Och ändå är det svårt i det läget att inte klamra sig vid tryggheten. Tryggheten, det man känner igen.
Även ett "du duger inte" blir en trygghet ibland. Efter att utplånandet är ett faktum. När ingen klar självbild finns kvar.
Vissa tåg måste stoppas. Vissa karuseller måste man hoppa av. Det gäller bara att lära sig vilka. Och att inte hamna där igen.

Det är höstlikt ute och det kanske är det som speglar sig i mina tankar. Jag vill ha sommar och sol och skratt och glädje och kreativitet och sprudlande energi för evigt. Och medmänsklighet och människovärme och livlighet och en vackrare värld att leva i. Musik och dans och rytm och lycka. Bara jag, barfota i min egen inre hippievärld.

 
ANNONS
 
Skaffaren

Skaffaren

19 juni 2014 11:23

Det är svårt att, i stunden, se sig själv utifrån och att agera rätt.
Men, man måste ju försöka :-)

http://skaffaren.blogspot.se

Gitte

19 juni 2014 11:27

sant. det är ju först efter man ser facit svart på vitt. Och finns ju alltid de förbaskade rädslorna där och står i vägen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - Lördag 23 feb 16:56

  NI som hängde i min blogg "förr" dvs, när den var aktiv minns säkert att jag har ett stort antal vintage nibs eller stålspetsar till pennskaft från en gammal bokhandel som skulle byta ägare efter generationer i samma familj. De nya ägarna visade t...

Av Gitte - Fredag 22 feb 10:45

  Jag fick nyligen in ett litet ljuvligt parti knappar från en nerlagd gammal manufaktur i Dalarna. En hel del jättefina och ganska mycket färgglada bruksknappar. Men sen var det en stor del svarta och vita och grå och bruna knappar. Oftast har jag ...

Av Gitte - 5 juni 2018 12:29


  Den här sommaren fortsätter att vara galen. Fortsätter och fortsätter, ungefär som regnet förra året. Då var det tvärtom, det blev liksom aldrig sommar innan det var höst. Det blir så himla spännande att se fortsättningen men det är också lite l...

Av Gitte - 3 juni 2018 12:22


  VILKEN SOMMAR?? Asså, juni har knappt börjat och vi har haft mer än en månads högskommarvärme och det blir bara mer och mer och mer av varan. Det är inte väder för att sitta inne eller skriva blogginlägg men jag försöker ändå få jobbat undan änd...

Av Gitte - 29 maj 2018 16:27


  Jag borde verkligen jubla över årets sommarväder hittills. Kan vi ha sådan tur att det står sig hela sommaren och att den blir lång? Det är inte ens juni och redan nu ser det ut som om körsbären är på gång, så jag kan aldrig tänka mig att det sk...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se