Direktlänk till inlägg 23 januari 2014

Att överleva Januari

Av Gitte - 23 januari 2014 15:32

 

Januari är nog värsta pestmånaden som finns. Åtminstone känner just jag att jag liksom inte finns, utan bara överlever så gott det går. Och det är inte det lättaste.
Jag skall inte säga att jag ruinerade mig under julhandeln eftersom jag redan då kände mig för fattig för att ha något att ruinera mig på, men januari kommer ändå som ett brev på posten i direkt anslutning till jul vare sig man firat budgetjul eller slagit till på stort.

Mitt sortiment är inte direkt något julklappssortiment.
Därför går min försäljning ner till lågvarv innan decembers mitt, dvs, inte för att min omsättning är så hög annars heller men just inför jul märks det att många har stickat och sytt klart det de skall ge bort i julklapp eller inför vinter och tapetsera är kanske inte det man oftast gör precis inför jul.
Sen kommer julen. Den är som den är.
Men SEN är det januari. Yippie.
Eller hur?
Då är det reornas och skafferitömningstider. Och DET märker jag definitivt utav.

Jag har tidigare trott att det bara var jag, men i år verkar det som om massor av tidningar har roat sig med goda tips om hur man överlever januari, ex den jag länkar HÄR från SvD.

För mig är Januari både segt och långrandigt, ungefär som tapeten upptill, ganska färglös och beige.
Och det känns som om jag bara stampar i tuggummi. Januari är absolut den månaden på året då många inte betalar vad de har beställt eller avbokar sina gjorda köp. Det är också månaden då min självkänsla åker rätt ner i botten, och det tar emot att få något riktigt gjort. Energin räcker liksom inte riktigt till att både oroa sig över ekonomi, räkningar jag inte betalt och samtidigt vara kreativ och vara en duktig och käck säljare som förnyar sitt utbud eller lägger upp annonser, eller tänker upp käcka saker man kan förändra här och där. Nä, energimässigt ligger jag absolut på minus, lika mycket minus som mitt konto ekar efter två sega månader.

Nu lider det mot månadslönetid för er som nu råkar ha anställning, (njut av att få lön, jag lovar, det är absolut ett previllegium man har som anställd) och med liten liten tur så lossar det något för mig också. Men jag tror ändå att jag skal ta mig ett varv till idag på AMS sida, vem vet, de har kanske fått in något jobb jag kan söka som passar just mig?
Något drastiskt måste jag ju göra, för jag kan inte fortsätta göra såhär mot mig själv.... Men du som läst det här, ett litet tips är att OM du någon gång sneglat på någon av mina tapeter HÄR, så är det just nu jag är som mest medgörlig när det kommer till mängdrabatt vid köp av tre rullar tapet eller mer. *make my day!*


OM jag nu skall säga något snällt om januari överhuvudtaget så är det nog ändå trots allt att åtmstone hos oss är det en "grön" månad.
Ingen nykonsumtion.
Vi slänger nästan ingen mat.
Skafferier och frys gås igenom, vi köper så lite vi kan.
Bil brukas ännu mer minimalt än vanligt.
Det blir inte ens mer än något enstaka loppisbesök.
Listan skulle kunna göras hur lång som helst på hur vi ändrar våra konsumtionsmönster hos oss. (Trots att vi betraktar oss som nyttokonsumenter).

I mångt och mycket borde man egentligen leva januari-ekonomi året om när jag tänker efter. Det är väl bara det där med att det är lite kul om man är ikapp med alla räkningar först förstås för det är ju den mest betungande delen med en tuff månad för mig som företagare. Varje gång jag har släckt en panik, kommer det en ny, de radar sig rätt naturligt på löpande band...

Nåja, nu skall jag inte gräva ner mig mer i det utan jag skal ta mig en tur med hundarna istället. Men om du läst ända hit, släng gärna in en kommentar om hur du upplever januari och hur ni gör hos dig för att ro månaden i hamn. Märks det för just dig att du tagit ut svängarna inför jul? Eller är du också företagare och märker att folk beställer mindre en månad som den här?

 
 
Alexis

Alexis

23 januari 2014 16:46

Är inte företagare personligen, men min mamma arbetar på sidan om och syr barnkläder. För henne har det verkligen varit en seg månad med just det, folk verkar inte beställa över huvudtaget. Hoppas du kommer igenom Januari!
Alex

http://youngdreamer.bloggplatsen.se

Gitte

23 januari 2014 17:41

Tack så hjärtligt! Nu är det som tur är snart slut på allt vad januari heter för i år, inte många dagar kvar. Hoppas det vänder för din mamma!

 
Ingen bild

Helena Högberg

23 januari 2014 17:22

vi köper bara lite julklappar, vi har kommit överens med släkten om att bara köpa inom familjen och det är helt suveränt! man slipper bekymret vad man ska köpa till vuxna och halvvuxna barn, det är ju så himla svårt att veta vad som passar. Lätt hänt att man bara "tar något" som är helt onödigt, bortkastade pengar!Alla ungdomarna tyckte det var helt ok. Vi köper inte heller massor till julbordet, har tagit bort sådana maträtter som det bara brukar smakas lite på. Maten brukar räcka hela julveckan sedan är allt slut. Jag tycker inte om när man måste kasta en massa gammal mat. Julen brukar inte bli så dyr för oss, men ändå är Januari en mörk, trist och kall månad, man går på lågvarv och väntar på ljuset och våren.

 
Ingen bild

Annia

24 januari 2014 15:49

Åååh...jag skulle så gärna vilja ha en liten bit av denna tapeten, är det något du har som man kan köpa eller kan man få tag i det någonstans??

Vänligen
Annia

Gitte

27 januari 2014 13:32

Hej Annia.
Jadå, jag har den till salu. Maila mig på bortbytingen@telia.com
du kan se mina tapeter här:
http://www.flickr.com/photos/37532886@N04/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards