Direktlänk till inlägg 7 april 2013

Tradera-less

Av Gitte - 7 april 2013 12:36

 


Tradera försämras gradvist mer och mer. Vet inte om de själva inser att deras första smarta giv att stänga ner sina forum och lägga dem på facebook var en stor spik i kistan som de bygger själva undan för undan.


Att de väljer att använda sig av en uppenbar extern supporttjänst som ofta svarar ÄNNU mer yxskaftsvar än tidigare gör det inte enklare för dem. Chatten är skitbra om du vill visa dem en otillåten vara, eller ställa en kort fråga om deras regler eller tolkning av densamma, kreditera en vara eller liknande. Men vill du verkligeh ha hjälp, eller ha dialog så blir det så uppenbart att du pratar med anställda som inte alls går till Traderas lokal varje dag utan det står något med internettjänst på deras port. Verkar inte ens som de anställda känner sig delaktiga i företaget mer än att de har en svarslista att gå efter och den måste de följa.
Tidigare fick man åtminstone prata med deras egen support. Bara det är ett nerköp. Inget ont om dem som svarar, de gör sitt jobb, så gott de kan är jag säker på.


Men på facebook har vi nu världens möjligheter att få PRIVATA kontakter med andra säljare på facebook. Och i retrovärlden har det sociala nätverket bara exploderat.
Inte minst när det kommer till köp och sälj. Tradera förlorar multum på det, för det är där de flesta av oss hade sålt i andra fall, om vi inte fått nätverket gratis utav dem, till säljare och köpare.


Vi som häckade på retroforum, precis ensån och antikprat har iofs många år med oss i bagaget. Men jag är helt säker på att många av dem på facebookgrupperna inte varit med sedan dess, utan man har egentligen utgått ifrån tradera på många sätt, både för sin försäljning och sitt samlande.


Nu har tradera just redigerat sin prislista igen.
* Är du privatperson får du betala 9% för din försäljning rakt över .
(minst 3 kr och max 100:- per vara).


som företagare har du olika nivåer beroende på VAD du säljer.
*kläder och skor kostar 7% av försäljningspriset i provision.
*antik och samlargrejjer, 5,5 %
*men elektronik och datagrejjer, 4%.
(minst 2,40 eller max 80:- per vara).


Tja, det säger väl allt om vilka kunder Tradera vill ha som målgrupp.
Inte fasen är det privatpersoner, eller vintage-retro-handlare i varje fall. Så för oss gäller det att hitta andra vägar och hittills, tja. Vi är ju rätt bra på det, eller hur?


Undrar när de skall fatta att det är de som förlorar på det? Eller det kanske de inte gör, det kanske är en medveten "dra-åt-helvete-vi-tänker-inte-lägga-mer-energi-på-småsäljare-när-vi-kan-tjäna-multum-på-dropshippingsäljare-i-hongkong-och-på-varumärkesförfalskad-teknik".
Grattis scammers. Ni har snart hela tradera fritt för bruk! Snart är ingen av oss gamla där, ni vet, för såna som oss som tradera uppstod en gång, privatsäljare, samlare och vintagefreaks gör man allt för att bli kvitt.


                 
här är en liten kavalkad av skor jag inte tänker lägga på tradera.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lena

13 april 2013 07:21

Hejsan!

Kommer du att sälja skorna någon annanstans?

Lena

Gitte

16 april 2013 12:32

hahhah, ja. Det är mycket möjligt att de till och med åker in i traderabutiken nu när jag för närvarande inte hinner med att skapa en annan sidform. Var det några speciella du tänkte på?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - Lördag 23 feb 16:56

  NI som hängde i min blogg "förr" dvs, när den var aktiv minns säkert att jag har ett stort antal vintage nibs eller stålspetsar till pennskaft från en gammal bokhandel som skulle byta ägare efter generationer i samma familj. De nya ägarna visade t...

Av Gitte - Fredag 22 feb 10:45

  Jag fick nyligen in ett litet ljuvligt parti knappar från en nerlagd gammal manufaktur i Dalarna. En hel del jättefina och ganska mycket färgglada bruksknappar. Men sen var det en stor del svarta och vita och grå och bruna knappar. Oftast har jag ...

Av Gitte - 5 juni 2018 12:29


  Den här sommaren fortsätter att vara galen. Fortsätter och fortsätter, ungefär som regnet förra året. Då var det tvärtom, det blev liksom aldrig sommar innan det var höst. Det blir så himla spännande att se fortsättningen men det är också lite l...

Av Gitte - 3 juni 2018 12:22


  VILKEN SOMMAR?? Asså, juni har knappt börjat och vi har haft mer än en månads högskommarvärme och det blir bara mer och mer och mer av varan. Det är inte väder för att sitta inne eller skriva blogginlägg men jag försöker ändå få jobbat undan änd...

Av Gitte - 29 maj 2018 16:27


  Jag borde verkligen jubla över årets sommarväder hittills. Kan vi ha sådan tur att det står sig hela sommaren och att den blir lång? Det är inte ens juni och redan nu ser det ut som om körsbären är på gång, så jag kan aldrig tänka mig att det sk...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se