Direktlänk till inlägg 7 september 2010

Saknar ett forum och jag tar ställning för bröstpump! (Go Ohly, Go!)

Av Gitte - 7 september 2010 11:46

  

Ett snabbinlägg då tiden rusar iväg för mig idag och jag har några nödvändiga ondar att ta hand om.


Jag har googlat runt efter ett forum idag, men det är helt kört. Det jag söker finns insprängt i andra forum eller via bloggar. Funderar allvarligt på att starta ett själv, och skall försöka ta reda på mer om hur var och när man kan regga ett sådant under kvällens gång. Har ju mer än gärna deltagit i andras forum men aldring ens tänkt tanken på att starta ett själv... tror inte att jag är ensam om att tycka att det vore kul, i varje fall inte bland mina kunder eller några av er som ibland läser här... återkommer när jag kommit längre i min tanke. Som slog mig för några minuter sen.


Ser att det rasas över bröstpumpsuttalandet som verkar ha fått en märklig vinkling. Såg ett hastigt inslag igår om Ohlys uttalande och en utfrågning som jag tyckte var väldigt väldigt märklig i sammanhanget men har inte hunnit uppdatera mig på vad som skrivs i media idag. Att det är något som pågår anar jag för det reageras både här och där.


Jag har haft vissa kärnhållpunkter när jag har fått barn. Viktigast för mig är att barn har två föräldrar och mina män (visst låter det lyxigt, som om jag hade haft flera på en gång? Det har jag förstås inte, men jag har barn med två män) har inte gått att hejda, trots att jag är kvinna har de hävdat sin faderliga rätt och envist påstått att mitt sätt att göra saker på inte nödvändigtvis har varit det enda sättet att utföra det på, eller ens det enda rätta. Så jag har bara fått svälja att de minsann på sitt sätt har varit minst lika bra på att byta blöjjor som jag. Mitt ex var nästan pionjär när han 1989 kom till bilverkstaden och uttalade att han tänkte vara hemma med sitt lilla barn minst ett halvår.

-E det något för en karl? Har du inte en kvinna som kan göra kvinnogöra? var reaktionen han fick. Det bet dock inte på honom och hemma var han länge och väl. På den tiden existerade kvoterade pappadagar inte förstås, utöver de första tio lediga dagarna efter förlossning.


Samtidigt har jag gått på allt vad bröstmjölksamazonerna utmålar på himlen som onda faror för barn och mammor som inte föder upp sina barn den "naturliga vägen". Och med alla tänkbara skräckscenarior om vad det innebär för ett barn med uteblivna tillskott av immunförsvar och skydd mot allergier och allt det där (trots det vågade jag mig på att använda lammskinnsfällar, för det "skulle" man också göra om man ville ha underfriska barn), och naturtvålar, tygblöjjor och hela kittet.


Av det skälet har vi helt enkelt hyrt en bröstpump när jag har återgått till jobb innan jag har velat sluta amma. VAD FASEN ÄR PROBLEMET?


Med nästsista barnet var det nästan en överlevnadsfråga då han är född med läpp-käk och gomspalt och jag fortfarande vägrade ge mjölkersättning (tänk på alla allergier!), (VARFÖR I HELSICKE FICK JAG INTE DET SOM INSATS NÄR FUNKTIONSHINDRET SITTER I SVÄLJFÖRMÅGAN OCH SUGFÖRMÅGAN??? Jag fick bråka som fasen för det; BB gick ut och agiterade "bröstmjölk i minst sex månader eller jordens undergång, men landstinget ville inte bekosta lyxutrustningar...).


Genom att dryga ut antalet föräldrardagar har vi helt enkelt kunna vara hemma länge nog bägge två, jag har inte slutat amma någon av mina "icke-funktionshindrade" barn före dryga årets ålder, höll på som längst till den sista var lite över 2, då gick min gräns för vad jag tyckte var försvarbart. Sen skall jag medge att jag inte klarade mer än att heltidspumpa mer än i sju månader med barnet som föddes med lkg-spalt, men sen ansåg jag att livskvaliten för hans del var uppnådd samtidigt som gränsen för vår var överskriden och tänk, han verkar inte ha tagit skada av modersmjölksersättningen han fick efter det....


Så vill man vara hemma båda två under föräldrarledigheten och ändå kunna ge bröstmjölk en längre tid, så finns det inget som hindrar att man åker till jobbet, kommer hem, mjölkar ur, fryser in, ammar resterande tid på dygnet som vanligt, ammar före jobbet och mjölkar ur när man kommer hem igen. Lätt som en plätt. Och den mjölken som behövs under arbetsdagen finns redo i frysen, återigen, VAD ÄR PROBLEMET? (Nu har ju mina telningar varit gamla nog att inte vilja ha BARA bröstmjölk som föda under en hel dag när jag har börjat jobba, så jag samlade bröstmjölk på hög som inte gick åt...Ett barn börjar med kompletteringsföda kring sexmånaderssnåret i varje fall...).


Jag REKOMMENDERAR BRÖSTPUMPSMETODEN för dem som tvunget vill amma länge. En stor fördel är att du som kvinna inte behöver långa avbrott i ditt CV när du vill ut i arbeslivet igen och du har igen det när det är dags för pension. Hoppas vi. Förstås. Hur det ser ut när den dagen kommer vet vi förstås inte.

 
ANNONS
 
Skaffaren

Skaffaren

7 september 2010 15:28

Snabbinlägg?

http://skaffaren.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

7 september 2010 15:39

=)! Ett snabbinlägg tar inte mer än ett par minuter att slänga ihop, fast det får bli utan tanke, analys och korrigering av formulering, det blir som det blir. Längden skall du inte bry dig om, en ordbajsare som jag räknar inte antal ord....

http://bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

7 september 2010 22:06

Hej gumman! Lite nyfiken..vem vann höst utlottningen? =)
Kraaaaam
Sanna

http://www.krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

7 september 2010 22:19

Soo ashamed, har inte kommit så långt ännu. Skulle gjort dragningen igår och sen idag men jag stressar runt med massor halvdant dessa dagar. Imorgon eftermiddag när barnen kommit hem från skolan skall vi ta tag i det! sooo sorry!

http://bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Ing-Marie

Ing-Marie

16 september 2010 15:28

Jag kanske slank in fel men jag måste säga en sak. Ohly är helknäpp. Varför an inte vi mammor få välja om vi vill vara hemma eller inte. Jag tex skulle aldrig gett bort en dag till pappa i familjen. Jag vill vara hemma och mysa och tänk vad mysigt att amma om man kan. Flaska för de som inte kan. Jag tycker det verkar som om bröstmjölken underskattas. varför ska det vara sådan press på oss. Vi hinner väl jobba i livet. Pappa dagar abolut men inte på bekostnad av mamma dagar. Mamma till 3 80tals bar och 1 90talsbarn.
Nu ska jag kolla på allt fint i din blog.

http://stickatochklart.blogspot.com

Gitte

17 september 2010 16:19

Jag har varit hemma olika länge med mina olika barn. Likaså har deras pappor. eftersom vi har drygat ut föräldrardagarna så har vi varit föräldrarlediga minst ett och ett halvt år med vardera barn. Det barnet jag har ammat längst har jag ammat i två år, dvs längre än vi varit föräldrarlediga oavsett kön. Jag har haft den stora fördelen att ha barn med en livskamrat på lika villkor, en som klarar att byta blöja eller mata lika bra som jag, alldra minst och det har varit en stor vinst. Inte minst sedan jag separarerade från de fyras första far. Jag har aldrig EN ENDASTE gång behövt undra om han klarar av att komma ihåg en endaste rutin eller haft minst lilla oro. Jag tror inte att det BARA var jag som vann på det och självklart så startade vardagsrelationen redan under första föräldraråret och förstärktes sedan när han var hemma som pappaledig. Ohly är inte knäpp, han är en man som har förstått hur mycket män förlorar på att låta sig manipuleras till att INTE vara hemma pg olika påhittade biologiska skäl. (mamma till 1 80-tals och 3 90-tals och ett 2000-talsbarn).

Men vad kul att du hittade hit, för jag gillar att bli motsagd! =)!

 
Ingen bild

Ing-Marie

16 september 2010 21:47

Ops vad många bokstäver som fallit bort i kommentaren ovanför. hatar mitt tangentbord.
Ursäkta.

 
Ingen bild

Annica H

18 september 2010 17:40

Jag måste bara kommentera Ing-Marie. Jag tyckte det var underbart att vara hemma med mitt första barn (även med det andra förstås) och hade gärna varit den som varit hemma hela tiden. MEN jag ville verkligen att även min man skulle få uppleva detta fantastiska på heltid under en längre period och INTE vara så ego att jag inte delade med mig. Jag har ändå fått lite mer tid hemma med dem, men i stort har vi delat lika och det har fungerat bra (80- och 90-tal). För mig är det obegripligt att man inte vill dela med sig av sina barns tid till deras andra förälder. Men vi är ju alla olika. Som tur är.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - Lördag 23 feb 16:56

  NI som hängde i min blogg "förr" dvs, när den var aktiv minns säkert att jag har ett stort antal vintage nibs eller stålspetsar till pennskaft från en gammal bokhandel som skulle byta ägare efter generationer i samma familj. De nya ägarna visade t...

Av Gitte - Fredag 22 feb 10:45

  Jag fick nyligen in ett litet ljuvligt parti knappar från en nerlagd gammal manufaktur i Dalarna. En hel del jättefina och ganska mycket färgglada bruksknappar. Men sen var det en stor del svarta och vita och grå och bruna knappar. Oftast har jag ...

Av Gitte - 5 juni 2018 12:29


  Den här sommaren fortsätter att vara galen. Fortsätter och fortsätter, ungefär som regnet förra året. Då var det tvärtom, det blev liksom aldrig sommar innan det var höst. Det blir så himla spännande att se fortsättningen men det är också lite l...

Av Gitte - 3 juni 2018 12:22


  VILKEN SOMMAR?? Asså, juni har knappt börjat och vi har haft mer än en månads högskommarvärme och det blir bara mer och mer och mer av varan. Det är inte väder för att sitta inne eller skriva blogginlägg men jag försöker ändå få jobbat undan änd...

Av Gitte - 29 maj 2018 16:27


  Jag borde verkligen jubla över årets sommarväder hittills. Kan vi ha sådan tur att det står sig hela sommaren och att den blir lång? Det är inte ens juni och redan nu ser det ut som om körsbären är på gång, så jag kan aldrig tänka mig att det sk...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se