Direktlänk till inlägg 4 september 2010

En kofta knappar; eller flera. Knappbytet.

Av Gitte - 4 september 2010 08:21

Har varit lite dålig på att tömma vår postbox i veckan, men igår fick jag ändan ur vagnen.

Postboxar hos den lokala handlaren eller annat ombud, är nog djävulens påfund, jag gillar det inte alls. Det innebär i princip att man måste lägga in det i rutin att ta sig dit istället för att tömma sin brevlåda mot vägen. Det innebär även risken att någon i min geografiska närhet som vet vem jag är har gått igenom vad jag får för post. Det har de säkert inte, men hur vet jag det? Jag gillar inte alls tanken och jag känner att det tär på min integritet. Nä, tummen ner för sådan oservice från statliga myndigheter, och fram för fler postkontor och fler brevbärare istället! Huvva. Jag gillar förrästen inte pappersinformation alls, men det är en annan historia.


Men igår kom jag då hem med posten från den gångna veckan och tidigare under veckan har jag mottagit en grön postenpåse med något i. Vad kan det vara? Lite frågande var jag, tills jag öppnade försändelsen:

   

Nämen, OJ! Knappbytet hade jag ju glömt? Altså efter att jag skickade iväg min egen försändelse. Och nu låg hela härligheten här upplagd framför mig. Oj! Och Oj, vad fina knappar!!

Wow!

Det här är förstås inga knappar jag tänker göra mig av med, utan dem skall jag ha för egen del. Har en kofta som är dotterns som har en halv knapp som bara ligger i väntan på att jag skall leta upp en bra ersättningsknapp. Den vinröda stora knappen är helt perfekt. En svart kofta, kan det bli bättre än att byta ut svarta neutrala knappar mot en läcker vinröd? De är i samma storlek och det går åt sex knappar och det var perfekt.

  

De rosa skall upp på en knapptavla jag håller på att samla ihop knappar till. Perfekt.

Rästen har jag ingen färdig plan för, men knappar är alltid bra att ha på lut liggande för rätt vad det är uppstår ett behov.

  

Titta på de bärnstensfärgade. Jag älskade det här sättet att samla ihop knappar på. På ett läderband. Olika knappar i samma färgskala presenterat såhär. En fröjd för ögat och en av de bästa knappideerna jag har sett. Tack för inspirationen! Den här idén tar jag med mig framöver!!


Metallknapparna är väldigt läckra! En karamell jag skall suga lite extra på, för de kräver sitt plagg, tycker jag. De förtjänar att lyfta upp något lite extra. Helt underbara. Likaså de stora knapparna på de övre bilderna. Otroligt läckra när man har dem framför sig. Asså, hela världens mysterier finns samlade i små knappar när man tänker efter. Små obetydliga tingester som i rätt omgivning blommar upp och kommer till sin rätta, i alla dess färger och former. Egentligen precis som vi människor. En del av oss har mer färg än andra, tar mer plats än andra, men i rätt miljö kommer vi alla till vår rätt! Det är den platsen man skall försöka identifiera och fylla, precis på samma sätt som vi väljer knapp. Rätt knapp till rätt plagg och sen blir det fullkomligt och det finns alltid en knapp -förlåt plats- för alla.

Hm, nu hänföll jag åt knappfilosofi igen.


Kortet måste jag visa lite speciellt:

  

Jag skrattade först lite lätt och tänkte "men åh, där är ju jag och Jorma" (hm, de som känner oss kommer att se det   ). Sen tittade jag en gång till och så var det så otroligt sött, och innehöll massor av harmoni. Och sen tänkte jag lite på det och insåg att det nog tamejtusan finns massor av symbolik i kortet också som man kan ta till sig, inte minst i dessa valtider. Kärlek och nyfikenhet och umgänge, grisar emellan har ingen som helst gräns när det gäller varken färg eller ras. En gris är en gris. Och det samma gäller även oss människor! (Låt oss hjälpas åt att se till att inte välja in SD i den kommande regeringen!) Men vad tusan är det med fotot i sig som får mig att direkt associera till människor? Det gör jag baske mig inte med foton på hundar eller kameler men med grisar så gör jag det direkt.... Kortet åker genast upp på kylskåpet, för det var verkligen mysigt!


Ett stort stort tack till Catarina! Jag blev verkligen jätteglad för paketet du har skickat!


Och oj, vad roligt det var att vara med på ett byte. Håll koll här, jag tror det är ett annat byte på gång just nu! Ett mycket roligt och inspirerande sätt att liva upp vardagen lite!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards