Direktlänk till inlägg 8 augusti 2010

En klockfrans och lite loppisblues

Av Gitte - 8 augusti 2010 08:07

  

Vi åkte på en SEN loppissväng doter och jag igår. Hm, doter var inte sådär jättelätt att sparka upp ur sängen, ärligt talat. Har visst vänt lite på dygnet. Men nåja, vi kom iväg i varje fall.

Äntrar stadens rödakorsloppis aldeles för sent. Vi hade tänkt hinna med två loppisar på en timma, eftersom bägge tänkbara med kläder stängde ett. Så minus körtid emellan så skulle vi ha 25 minuter på oss på rk.

-Gå du direkt på kläderna, sa jag och stannade vid bokhyllorna, det jag helst vittjar först.

Hittade några böcker som fick följa med. Det är i stort sett det enda som är köpvärt på loppis idag, nu kom vi iofs ut sent så det var utplockat säkert, men jag tycker nästan det verkar som om att välgörenhetsloppisarna lider av ett par olika åkommor. Dels att de sätter priser efter höga utgångar på tradera av liknande varor på det som är intressant. Dels att folk lämnar in mindre, för det verkar vara samma grejjer som ligger på hyllorna vecka efter vecka. Jag har nog inte varit på rk på lite mer än en månad. Ändå kände jag igen massor av det som låg där??

Som om det inte vore nog verkar stämningen bland de som jobbar där ha förändrats markant senaste året. Ingen är glad längre på röda korset i falkenberg. Det känns mest bara nedstämt att komma dit.

Dotter kom strax. Hittade inget. Vi fick god tid på oss att åka på nästa anhalt, agape i falkenberg.


Vi gjorde en repris där. Men dotter kom direkt;

-Nä, det som är kul i klädväg är för dyrt.

Jag trodde att hon hade slagit hål i hela huvudet samtidigt. Tills jag fiskade fram en klänning för 800:-.

-Eh? Vad var det för speciellt med den? Det var liksom inte ens en märkesklänning? På tradera hade den kanske kunnat gå att avveckla för en hundring... eller två. Och vi gör samma upptäckt där.

Loppisar är inte vad de har varit. Det har hänt något jättemärkligt, något jag märker som inte tar några loppissvängar regelbundet längre... (jag tömmer ju på grejjer snarare än samlar på mig mer...särskilt efter flytten).


Nåja. Klockan blev i alla fall ett och vi kommer bägge helt tomhänta därifrån. Det var ingen rolig tur. På agape tror jag inte att tiden spelar någon roll egentligen, där plockas det nog inte ur överhuvudtaget. Men falkenberg är helt enkelt inte en loppisstad av samma kaliber som varberg. Någon gång till veckan tar vi en varbergssväng istället.


Nåja, vi satte oss i bilen. Och ringde hem, tidningen hade vi ju glömt att läsa.

-Finns det några tillfälliga loppisar idag i falkenberg eller omnejd?

Sambon räknade upp dem han hittade i annons och i dagboken och vi insåg att vi hann med ett loppis lite längre bort, med god marginal om vi körde med en gång. Där har jag inte varit mer än en eller två gånger förr.


Och vi kommer in till ett myller av grejjer. Till LOPPISPRIS. Då är det roligt att handla allsköns bröte, även sånt man inte ens behöver.

Jag fick tag på ett rosmönstrat påslakanset för dubbelsäng med tillhörande gardinkappa. (Gardinkappan blir nog baske mig dockklänningar förstås). För det fascila priset av 60:-. Och det slutade i vilket fall som helst med att jag kom därifrån med en gekåskasse full med grunkor. När de hörde att dottern ville hitta gamla klänningar, och roliga kläder kom de på att det finns en "utklädningskasse" någonstans. De letade länge och väl, men lovade att leta upp den, så jag skall höra av mig till veckan. Och när damen hörde att jag sökte gamla böcker så hade hon massor hemma och skulle ta med sig.

Det var så himla roligt att komma dit. Och det var liksom inte prisläget i sig, utan personalen -ett par rara äldre damer- var hur goa som helst, glada och öppna, och det kändes liksom att det fanns en ambition i att ha en fin butik, och att sälja mycket, snarare än att få ut så mycket som möjligt för de varor man har inne... då är det roligt att vara kund!


Summa kardemumma, gårdagen blev riktigt bra!

 
 
Rosenvante

Rosenvante

8 augusti 2010 10:22

Här har vi Rk också och där är det också dyrt, men Gotlands Katthem har fått riktigt bra priser på sin loppis och där finns det riktigt mycket kläder o böcker till finfina priser.
Håller med dig när det gäller personalen, är de hjälpsamma o trevliga köper man ju gärna även om priset kan vara lite väl högt, men snorkiga o sura då går jag.

http://rosenvante.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

8 augusti 2010 10:52

Åh, vi måste ju en sväng till gotland om en liten dryg veckas tid, så hur hittar jag till Gotlands katthem? (Min dotter som skall börja skolan där skall installeras på plats).

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Rosenvante

Rosenvante

8 augusti 2010 13:09

Om du står med ryggen åt söderport går du in på parkeringen till höger,(det är en stenmur runt den) de brukar ha en skylt vid parkeringens infart när de har öppet. Sen när du kommer in på parkeringen går du in på gården till vänster och då ser du skylten ner till källaren. Det går inte att missa för det är bra skyltat. Tror de öppnar vid 13-tiden.
Idag när vi åkte till stan körde vi förbi 4 eller 5 skyltar på loppis. De finns precis överallt men då är det folk som rensar ut lite prylar.

http://rosenvante.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards