Direktlänk till inlägg 11 maj 2010

Letar retro soffgrupp på nätet

Av Gitte - 11 maj 2010 10:43

Då har vi sovit första natten i huset hela familjen. Och det var precis lika skönt som jag föreställde mig att det skulle vara!

Det första dottern säger när hon kommer ner, på gott humör (ovanligt på morgonen) :

-Mamma, vet du, jag det var så vitt i mitt rum så jag vaknade klockan sex av att jag trodde att jag hade försovit mig.

Ljuset hade överraskat henne. Och inte har vi hört ett endaste knyst från övervåningen under natten heller. Nästan ovant att sova en hel natt utan att vakna till en endaste gång, har därmed sovit så tungt att jag nästan inte tror att jag har drömt ett skvatt? Kommer ta tid att vänja sig tror jag.


Sitter nu i mitt KÖK, ett riktigt sådant, med fyra egna väggar och två egna fönster och två egna dörrar omgiven av massor av köksskåp och mitt på golvet har vi ställt vårt köksbord (Ikeas norden, världens bästa bord tror jag...) som vi inte har sett på mycket länge mer än att det stått inklämt bakom en hylla och liksom stått ivägen för även ställt på högkant har det tagit mer plats i anspråk än vi har haft utan att det skall vara ett störningsmoment. Vet inte hur många gånger vi har tänkt tanken "skall vi göra oss av med det?" av det skälet. Just nu är jag lycklig att vi INTE har gjort detta. Men stolar har vi kort om för det har vi trots allt makat iväg i lagoma takt allt eftersom de har stått i vägen.


Någon soffa att tala om har vi inte haft alls. Eller vi har haft en liten tvåsitssoffa (för hela familjen, 5 pers att dela på, och så har vi flyttat köksstolar när mer än max två velat titta på tv samtidigt). Tvåsittaren kommer att förpassas dit där den hör hemma, till ett ungdomsrum. Så familjen är altså utan soffmöblemang. Sitter därför och kikar på blocket.

Till sambons förfäran pratar jag 60-talssoffgrupp, eller absolut första svängen in på 70. I färgglatt tyg. Orange,rött, grönt eller turkost.

      

Vill ha en sådan där grovvävd lite stram modell med lösa dynor, ni vet säkert vilken typ jag menar? Skulle gissa att det är enklaste ikeavarianterna från tiden (hittar jag bara mina ikeakataloger skall jag baske mig titta efter...) Sambon är inte riktigt med på samma tåg i tanken men jag söker på och sitter då och kikar runt på blocket, loppisar har vi inte hunnit med på ett tag. Hittar min drömsoffa. I västernorrland (i önskat skick och med rätt antal delar). Yeah.

Tror jag får fortsätta leta, det är liite överkurs. Men jag har inte så bråttom. Under tiden så njuter jag av spacet, och skulle det dröja med soffa så tja, vi har inte fått upp parabolen, vi har inte byggt mellanväggen, vi har ett berg av kartonger att packa upp, vi har ett halvt hus och hela den gamla bostaden att städa ur och vi har inte heller tömt färdigt, så någon stress för dagen är det absolut inte. (bilderna lånade på blocket för att visa typ av soffa. Söker ni på retro* soff* el 60-tal* soff* så hittar ni dem. Med lite tur finns de nära er. Den orange är inte sååå långväga från mig, överväger om sträckan är överkomlig, och om just orange är det optimala egentligen, gillar nog den turkosa bäst? Eller man kanske skulle ha en del i varje färg??).


Men bara att vara HÄR lättar oerhört på humöret. Får se om vi får till det med varmvatten idag eller imorgon. Men inte ens det smolkar bägaren ett smack. Och vet ni, jag har en tvättmaskin på nedervåningen som inte smetar tvättmedel, och ingen går promenader eller kastar ut mat till hundar mitt i natten. Barnen säger att de har haft musik på HELA natten (på repeat) men inte ens det har jag hört. Det enda jag har märkt är att Bella-fisen har kommit och gått mellan sängarna, som om hon inte riktigt kan bestämma sig för vem som är den nya night-mate´n i den nya bostaden, med såå många sängar att välja mellan. Tidigare var lokaliteten inte så sängvänlig om man är hund, för Heikkis sovrum har varit stängt, vi har legat i källaren med källardörren stängd och Nadja har ju legat i en annan ända av källaren, så därför har endast Lillebrors säng återstått. Tror iofs att han kommer att protestera villt om hans sängkamrat bestämmer sig för någon annans säng....

Jag som absolut inte vill ha hundar i mitt sovrum har tyckt att det har varit riktigt myyysigt. Fast så fort vår vägg kommer upp, vår matta kommer hit och vår säng blir ihopsatt (har fått en galen ide om att måla om den från vitlasyr till något galet... undrar vad sambon skulle säga om det.... hm) så är det stopp för hundar i mitt sovrum igen. Och Nadja vill nog ha katten hos sig, utan risk för nattliga slagsmål och Heikki stänger sin dörr så fort mattan är inlagd, så lillebror riskerar nog inte att bli utan henne på sikt!


Men nej, nu skall dagens allvar återupptas! Städa köksskåp var det.


Ps. bävar för att plocka ur alla besticklådor, dra ut skärbrädan och att kika upp på undersidan av bänksskivan, inifrån skåpet... En sån där plats som de flesta verkar glömma bort när man flyttar, trots att man säkert någon gång under sin bo-historia har skjutit in skärbrädan utan att torka av den först.... en bra plats att lägga på minnet på flyttstädschecklistan. Det är det stället jag skall gå på härnäst, dvs NU.

 

Jag, som aldrig städar till vardags blir lätt nitisk vid flytt, både när jag skall städa mig ur och när jag skall in.  


 
 
Helena

Helena

11 maj 2010 12:04

Jag har hittat en underbar soffgrupp på favvoloppisen. Pga platsbrist har de nu dumpat priset från 650 till 375kr. Men den är ljust beige med lite mörkare beigt blommönster (tror jag) Låg modell med mjuka former. 3+2+1 Tippar på 60-tal. Är så sugen,,,, Men man har ju en gräns för hur mycket möbler som man kan trycka in i huset..... ;-)))
Kram Helena

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
riesling

riesling

11 maj 2010 14:03

Åhhh, vilka fina soffor!!!
Vill ha!!!!

http://riesling.bloggplatsen.se

 
Riitta

Riitta

11 maj 2010 16:05

Det är roligt att läsa dig igen och följa din väg till huset. Det var länge sedan jag hann med att läsa bloggar. Skönt att ni kommit in nu, även om det är jobbigt att flytta och mycket arbete kvarstår. När man flyttar blir det alltid någon sorts nystart som kan vara roligt och inspirerande. Önskar er lycka till med alla bestyren.
Hälsningar från Riitta (fd Mirjamita - har börjat använda mitt riktiga namn och också bytt bloggadressen)

http://riittas-ordbilder.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

11 maj 2010 16:27

=)! Oj vad kul med flera kommentarer! Tack skall ni ha alla. Det är riktigt härligt att komma in och den här dagen har varit riktigt riktigt bra. Bara det att skulle bort till lokalen och kunna strunta i om jag har bil hemma eller ej är en helt ny situation. Det var bara att öppna dörren och gå ut och sen promenera alla fyra hundra meter bort och sen var jag framme =0!

Riitta, anar jag en landskamrat bakom denna finska stavning?

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Emelie

11 maj 2010 17:26

Jag röstar på den turkosa:)

 
anna olofsson

anna olofsson

11 maj 2010 23:24

Grattis än en gång! helt fantastiskt att bo i hus!

http://anna-olofsson.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

12 maj 2010 06:41

Då väntar jag bara på bilder på slottet! :):):) Låter härligt. Första natten är speciell...! Jag skulle kunna blanda sofforna. Den oranga skulle jag hoppa över... Den turkosa har vi i grönt hos mamma och pappa i deras stuga. Perfekt att sova på också.

 
Ingen bild

Persilja

12 maj 2010 06:47

Kommer plötsligt ihåg att vi flyttade in samtidigt fast för tre år sen. Det är tre år idag. Bra tid att flytta in på. Att inte ha en aning om hur trädgården ser ut är spännande. Vad är det som dyker upp i rabatterna? Vilka buskar är det? Kul. Hittade en inspirationsbild på såna soffor: http://fyrabarnsmamman.bloggagratis.se/2008/04/18/651768-vanda-till-manda/

 
Gitte

Gitte

12 maj 2010 08:34

Den var riktigt skön den bilden, lite av det jag ser framför mig. Bilder kommer så fort min dator är uppsatt, med kamerakablar och allt det där som hör till för att man skall kunna få in bilder. Jag hoppas att det löser sig under kvällen eller imorgon senast, kommer inte ens åt min mail, vilket är lite frustrerande.

Anna, i hus har vi egentligen bott hela tiden, men vi flyttar från en mangård som var delad i två delar.

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards