Direktlänk till inlägg 22 april 2010

Lamp-skärmssömnad?

Av Gitte - 22 april 2010 15:36

Nu har jag suttit och googlat på lamskärmstillverkning och diskuterat samma fråga på facebook igår och idag. Var redo att kasta mig iväg igårkväll för att hämta attiraljer för att börja sy en för hand, har ingen maskin ännu, men besinnade mig för man kanske skall ha litet hum om vad man gör eller hur. Jag har aldrig sytt lampskärmar förr, men blev såå inspirerad av mina egna inre bilder på hur en lampskärm skulle kunna bli.

Material har jag, så det räcker och blir över.

Jag har:

*Stommar,

*band att linda med

*lampskärmstyger

*tygbitar från 60-70-talet, det verkar vara en hit me lite strech i tygerna då de skall sträcka. Och strechiga tokiga tygbitar jag har.

*Dekorband.

*Knappar och tillbehör att pimpa med.

Det är egentligen bara att sätta igång.


Samtidigt har jag problemet att mina lager svämmar över på dessa tillbehör, och jag har inte varken plats eller tid just nu.... Därför slog det mig att jag kanske skulle göra retro-kit att göra lampskärmar utav, istället för att lägga upp allt var för sig?




Jag skall åka och göra en provlot och hoppas på  att ni som ser det här inlägget under tiden:

Tycker till!

Återger vad ni tycker skall vara med i en sådan lot!

Och även ger lampskärmslänkar och tips för lampskärmssömnad.

Det är altså retro-skärmar, allt från 50-70-tal och några varianter är riktigt superroliga!

 
 
Wanja, Wanjas Vardagsrum/Varjehanda

Wanja, Wanjas Vardagsrum/Varjehanda

22 april 2010 15:57

Kan kanske vara intressant för vissa, men själv vill jag nog välja själv vad jag ska ha för tyg =)

http://wanjasvarjehanda.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

22 april 2010 16:02

Helt okej! Bara kom hit! =)!

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

22 april 2010 16:06

=)! Problemet är att jag inte kan prissätta grunkorna jag har, därför är det lättare att göra kits. Vad är rimligt för en skärm? Vad är rimligt för textilband? Etc, etc, etc. Mitt stora problem är att jag ofta blir av med en liten del, och sen står jag med rästen kvar, jag måste bli bättre på att tömma ut, annars kan jag inte ta in nytt. Står just nu med kunskap om massor av kul lager, men jag har varken plats eller råd eftersom det ligger för mycket på lager. Jag får självklart bäst betalt när jag betar av bit för bit och lägger upp på tradera, eller grunka för grunka men då går jag bara in i väggen igen och säljer jag INGET den här månaden för att jag skall flytta, så går det åt helskotta precis. Jag måste bli av med lite mer åt gången, även om jag får ut mindre i sista ändan. Behöver få lite ruljans, annars slutar det som i rent hus.

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Wanja, Wanjas Vardagsrum/Varjehanda

Wanja, Wanjas Vardagsrum/Varjehanda

22 april 2010 16:10

Prissättningen är som vanligt svår, men vad gäller sättet att sälja skärmarna på så lägg ut både kit och var del för sig. Jag tror dock att det kan vara vanskligt att klippa färdiga delar till försäljning om man är ovan vid att sy skärmar...

http://wanjasvarjehanda.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

22 april 2010 16:23

Wanja, jag tänker inte klippa till delar. Det har jag inte tid med, och inte heller kunskapen för, och det finns nyanser och tyger så det räcker för att uttrycka det millt. Jag har rullevis efter rullevis utav lampskärmtyger i olika nyanser och kvaliteer, och ett berg av tygprover.

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Lotten

Lotten

22 april 2010 16:50

Jag håller med Wanja om att jag gärna skulle vilja välja tyg själv.... Kanske kan lägga ut både kit och det andra för sig. Jag skulle vara mycket intresserad av ett par lampskärmstommar.... Såg några på en bild tidigare som var lite stjärnformade... samt en med kanterna nedtill i coola spetsar ;-)

Kraam Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

22 april 2010 19:12

=)! Var och kikade lite närmare på det idag och ser att jag tänkte helt fel. Det är ju sjuuukt lite tyg som går åt för en lampskärm. Jag såg liksom framför mig att kapa tyger i olika meterbitar, både slinkiga, i velour, plysch och spets, i färgloter och sen massa matchande detaljer i retrotyger.

Medan jag funderar vidare så sätter jag mig och syr mig en lampskärm! =)! Men dagens tidigare tanke går bort och omförvandlas till något annat.

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

22 april 2010 19:17

Jag tror att det finns ett stort intresse för färdiga kit också, du kan ju plocka ihop dom i olika färger och sälja tex ett rosa/blommigt kit för sig med olika tillbehör..skadar ju inte att plocka ihop ett par kit och testa eller hur? Jag är helt klart intresserad och en 200-250kr är ju inte för blodigt =)

Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

22 april 2010 19:32

Sanna, skall vi gifta oss? *skojjar och blinkar*. Tack för de orden, du är en av dem som köpt flera loter med blandtyger tidigare, och ditt uttalande tar jag trots allt som att du litar på mina konstiga blandningar när jag lotar! =)!

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

23 april 2010 21:41

Hihi tokig du gumman! =) Jag litar fullt och fast på dig, hittills har jag då inte blivit missnöjd!
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards