Direktlänk till inlägg 13 april 2010

Global fattigdom är ett västerländskt ansvar! (stark bild).

Av Gitte - 13 april 2010 08:56

Den här jävla texten på facebook får mig att gå fullständigt i taket!

 

"Vi har barn som går till sängs utan att äta ..... Äldre som går utan nödvändiga läkemedel ..... Psykiskt sjuka utan behandling ..... Trupper utan ordentlig utrustning ..... Men vi donerar miljoner till andra länder utan att hjälpa våra egna först ...... 99% av er kommer inte att ha modet att kopiera och återanvända texten denna .!!!!!! HAR DU ???"

 

Ursäkta mig, ni som sätter in den, har ni förstått eller tänkt på vad det är ni signalerar att ni står för? Eller ser ni inte att vi i västerländska länder har ett medansvar för jordens befolkning? Och att det finns stora landområden där vi alla bidrar till svält och jordens utarmande?

 

Gå in i garderob. Dra fram alla bomullsplagg odlade i indien. Hur många kubikmeter har dina plagg förgiftat vid ODLINGEN av bomullen? Vid FÖRÄDLINGEN? Vid INFÄRGNINGEN? Vid PRODUKTFRAMSTÄLLAN? Hur många barn eller familjeförsörjare har arbetat med dessa plagg som underbetalda? Har du tänkt på vilken jädrans process det är från bomullsfrö till försäljningen på rea, för 29,90:-/199:-/299:- etc. För att inte tala om hur många mil ditt plagg har fraktats innan det når din garderob?

 

Varför produceras det i tredje land?

Är det bara tillväxtfaktorer för grödan som spelar in?

Eller har faktorer som billig arbetskraft eller bristande kontroller av utsläpp några roller i sammanhanget?

 

När du tänker efter så är jag helt jädrans säker på att du inser att det är åt helvete för dyrt att konsumera billigt! Coca-cola-drycker är ju ytterligare ett exempel som bidrar till att befolkningar i stora landområden har en total brist på RENT JÄVLA VATTEN!

Utan mat och tak över huvudet går det att överleva ett tag. Men man överlever inte många dagar utan vätska. Brist på RENT vatten bör vara ett av de absolut största markörerna på vad fattidom är. Finns det bara förgiftat vatten i ett område, så är det vad man dricker. Och det överlever man inte länge på heller!

 

Och så sitter vi här, gödda och välmående med tak över huvudet och gnäller över att vi får betala skatt och att vi har det för dåligt. Vad liknar det då?

  

Tyvärr kan jag inte ge källhänvisning till bilden då jag stal den från nätet och den såg i sin tur lika stulen ut, om någon känner igen upphovsmannen så säg gärna till. Men titta på det barnet. Och titta på ditt eget. Kom inte och säg att våra brister i minsta avseende ens samma vecka går att jämföra med det där. Även barnet på bild har en mamma. Gissningsvis en förtvivlad sådan. Om hon ens lever.

 

DÄREMOT HÅLLER JAG MED!

Vi behöver ett nytt politiskt styre, andra prioriteringar; vi behöver mer love, peace, understanding and solidarity och en avsevärt återupprustad och ökad välfärd. Nästa gång du röstar så kommer du att medverka till resultatet av nästa regering, må svenska folket sluta tänka med hundringen i plånboken och börja göra lite samhällsnytta istället. Jag kommer förstås att rösta på vänsterpartiet, finns ingen tvekan om det. Skulle mer än gärna se fler göra samma sak; måste ju medge att jag inte alltid betraktar sossarnas politik som särskilt vänster, och att jag anar en kluven tunga här och där; även sossarna tar mellan varven från de fattiga och ger till de rika och sådant har jag absolut noll fördragsamhet mot.

Att jag inte är miljöpartist från första början, handlar uteslutande om att de inte har valt mellan höger och vänster. Jag gillar INTE kryss på alla dörrar.

 

Men ytterligare en sak som jag verkligen högaktar mitt parti för, är att jag ALDRIG EN ENDASTE GÅNG har upplevt att man varken ger mig munkavel eller talar om för mig vad jag skall tycka. Och det kallar jag styrka! Men vi behöver bli fasen så många fler som tycker något och som invänder mot ren idioti!

 

Vi behöver en förbättring i svensk välfärd.

Vi behöver stärka situationen för det ökande antalet barn som växer upp i fattiga familjer.

Vi behöver skapa nya lösningar för människor som hamnar utanför systemen.

Vi skall inte accpetera hemlöshet, ALLA har mänskliga rättiheter oavsett social status.

Men!

VI SKALL FAN ALDRIG EN ENDASTE MINUT STÄLLA DET EMOT GLOBALA STÖDINSATSER!

Ställ inte fattigdom mot fattigdom!

OM vi kan våldta andra befolkningsgrupper dagligen bara genom de strukturer som finns, som vi inte i full utsträckning kan påverka eller ens kan bli medvetandegjorda, vi har mycket på vårt samvete som vi inte ens vet om; så skall vi inte sätta den svenska fattigdomen mot den globala!

Vi har BARA råd att vara människor. Inget annat. Våra kommande generationer hade dessutom tackat oss! Men det kommer att kosta oss en extra hundring i plånboken. Skulle det inte kunna vara värt det?

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards