Alla inlägg under februari 2010

Av Gitte - 9 februari 2010 18:15

Vilken dag det har varit idag.


Papper, sorteringsjobb och åter pappersjobb. Och ett par timmars jobb i lokalen på förmiddagen.

Tagit igen den del missat och bortglömt, som ex en faktura som skulle skickas. Hur kan man missa något sådant?

Skulle postat nu på kvällen, men skam å sägandes, jag var inte såå ledsen över att bilen strejkade och inte ville starta. Nu är ju då bara frågan om sambon kan tänka sig att kika över den imorgon, vet inte alls varför batteriet verkar tömt. Någon som missat en innerlampa eller liknande? Men okej, det var trist, hade en hög med brev som skulle iväg, men som sagt, det var inte mer än en kvart kvar innan posten skulle gå och jag insåg att det dels var för mörkt och att min egen kunskap var bristande så att ens fundera över att felsöka eller hitta något extrabatteri att starta med startkablar, var de nu finns (förmodligen i min bil som sambon har till jobbet på sitt kvällskift) kändes som överkurs efter nästan tio timmars koncentration.

Har ett gäng arbetstimmar kvar, det blir en sen dag. Tur att det är sonen som lagar mat idag, skall snart joxa igång honom så att vi slipper äta mitt i natten.


Samtidigt är det lite skönt för det här har hängt över mig.

Har hämtat hem lite regnkläder som är riktigt roliga.

Så fort jag har sorterat klart,

packat klart,

så skall jag ladda hem säljverktyget för traderabutiken.

Får se om jag får joxat lite med den ikväll?

En logga var det. Skall snart ringa och terrorisera sonen! Han har gjort en grym animerad bild som det straffar sig att visa för sin mamma. *mohahaha*.

ANNONS
Av Gitte - 9 februari 2010 15:34

Har just haft ett långt samtal med traderas företagsdel som tillhandahållet Traderabutik. Supertrevligt!

Och, jag sitter just nu och väntar på länkar etc, för det är klart att hoppa på tåget direkt, ingen väntetid utan tjoffs-tjoffs, så var det klart. Här skall det snickras butik för fullt framöver!

Tjihaaa!

Låter faktiskt riktigt roligt!


*he-he* Hm, om du som läser det här råkar vara just den av mina söner som läser informatik och webdesign på högskolan i halmstad, så är det ett hett tips att INTE svara i telefon när din mamma ringer under kvällskvisten! Mamman ser nämligen en riktigt enkel och tjusig logga framför sig.... *pliiiiis* ( I samma textsnitt och layout-typ som genuine-artikeln-du-vet... i kombination med din animerade facebook-profilbild? Visst skänker du den till mig???  Eller gör en ny åt mig i likadan stil?? !).

ANNONS
Av Gitte - 8 februari 2010 13:08

Jag är f*n sanslös... och kan absolut nomineras för titeln "Sveriges sämsta säljare!". Hittar ni en sån tävling, så varsågod, jag kvalar absolut, utan att tveka på detta.


*suck* Jag har ju lagt upp lite småladdningar av knappar och band, mest för att testa läget på tradera, och för att sen liksom kunna ta med lådorna till lokalen. Så länge de har varit tillgängliga för nätet har jag haft det hemma. Och nu sitter jag och mår dåligt över att en av auktionerna går vida över mitt ordinarie pris. Det är inte roligt alls ärligt talat. Jag har till och med lagt ett tillägg till auktionen, fortsätt inte att bjuda, jag har fler knappar, och vill man ha 6 knappar så bara hör av er så löser vi det, jag lägger upp ett direktköp enligt ök.


Sådär skall man inte göra som säljare, jag vet det logiskt sett. Man skall gratulera sig själv när man säljer dyrare än man tänkt sig... men jag funkar inte så, tyvärr.


Överväger btw att starta upp en traderabutik, men det skall visst vara några veckors väntetid. *tröök, jag har tid IDAG för att lägga upp i butikslistern*.

Spånar fortfarande efter företagsnamn. Hm, suger på ett alternativ just nu.


Av Gitte - 7 februari 2010 22:46

Gick nyss upp. Eller tja, det är mer än 14 timmar sedan, men det känns som om det var nyss för hela dagen har bara rusat iväg.

Tog det lite lugnt på förmiddagen, sneglade på nätet och framförallt läste ikapp på såväl facebook, tidningar samt flashback ang det läskiga försvinnandet av en artonårig pojke natten mellan torsdag och fredag i Varberg. David Birgersson, hoppas intensivt på att någon har någon (helst god) nyhet att komma med. Ser nu ikväll att familjens uppmaning att inte tala med medier tydligen har avhållt personer från att tala med polisen och tja, det spekuleras villt på sina håll som alltid när sådant här händer. Det blir så nära så nära när det händer på några mils avstånd men jag inser ju samtidigt att det har förekommit flera försvinnanden av unga pojkar/män, under en tid, senast för så kort tid som för två och en halv månad sedan, då i halmstad. Det är verkligen otäckt! Mina tankar går till pojkens föräldrar, och självfallet till pojken med och alla deras nära och kära! Jag hoppas såå mycket att han kommer hem välbehållen till sin familj igen. (Liksom de andra pojkarna som ännu inte återfunnits!).


Men, till sist åkte vi i varje fall till lokalen och fick gjort ett jätteriv där.


Nu fick vi sorterat själva butikslokalen, omplacerat lite smått och gott och sen röjt ut halva magasinet, dvs den delen som jag skall ha min tapethörna i. Så just nu har jag ett tjugotal kartonger som skall sorteras igenom med början imorgon.


Veckan som kommer är det tänkt att jag skall på "studiebesök" på verksamheten där jag pratade med verksamhetschefen häromdagen. Räknar med att få infomration om tid under veckan som kommer.


Nåja, kvällen avslutade vi med vår "vanliga" söndagsritual, att käka efterrätt och ha en långsittning. Gillar våra söndagskvällar där vi samlar ihop oss allihop, inför veckan som kommer. Saknar förstås de stora pojkarna varje söndagskväll som numera är upptagna med sina egna liv. Tycker att det är stor synd och skam att barn skall växa ifrån sina föräldrar/styvföräldrar och envisas med att bli vuxna och försvinna, hallao liksom. Oförskämt är vad det är. Här går man en jädrans massa år och tar hand om dem när de är små och rätt vad det är, så är de bara stora och klarar sig själva. Vad liknar det på en skala? Otack är världens lön. Jag ångrar att jag inte lärde dem virka i tid så att de hade kunnat sitta hemma och virka hos mamma tills de var 42!! Eller 35 åtminstone? Scheisse, jag har bara barn i huset sådär en tio år till. Sen då??? Det går fortare än vi anar!

Av Gitte - 5 februari 2010 19:41

Tja, då har jag varit i lokalen idag, två omgångar. Och börjat röja på vinden. Ack så jummlars skönt det var att röja bland gamla grunkor jag inte sett på länge måste jag säga... Men, vad är det här? Jag tror till och med att jag fick energi när jag började i RÄTT ÄNDE? Dvs, det som känns logiskt och rätt för MIG helt utan att det minsta lilla bry mig om det krav jag känner från andra, att fixa färdigt lokaldelen först!   

Jag har stått där och velat runt med mina stackars kartonger med grunkor och tänkt att "jag kan inte lägga dem där för där vill jag ha det och det bara jag hittar det, och det kan jag inte ha där och inte där och var skall jag göra av det, och vill jag verkligen ha det här framme?" Ungefär samtidigt som jag får onda ögon och mina grejjer uttalat ligger i vägen och allt det där. Det var så skönt att få upp mellanskiljeväggar och att känna att "det där är mitt område, här kan jag ha hur brötigt jag vill".

Men nu började vi på vinden och det kändes BARA bra.

Samtidigt fick jag igång lite tankeverksamhet. Och det kändes också väldigt bra.


Hm. Stadiga öppettider rimmar illa med hur jag vill ha det egentligen. Men jag testar söndagar någon månad bara för att se om det ens finns ett behov. Det är ärligt talat inte alls säkert. Det kanske är bättre att öppna enligt ök, om någon nu vill komma förbi överhuvudtaget. Att låsa upp sig på tid innebär att jag stänger av andra möjligheter.

Ett tag tänkte jag haft flera tider i veckan men sen kom jag ju på att jag vill deltidarbeta, dvs; OM det nu blir så. (Håller tummarna, jag är väldigt sugen på att ta tag i det där, inte minst för att vi möttes i ett par tankar där jag verkligen kände ett flow!). Då gick genast vardagarna bort. Men det är lugnt, för nätet finns ju oavsett vilken tid på dygnet som än passar mig, eller hur? Och såå stor kundkrets har jag inte i trakten runtomkring. De som åker en bit ringer ändå i förväg.


Då är det ju ett sidoprojekt som jag vill ro i land, som jag nu har en design för och en kontakt som nästan står startklar för att sätta igång och ett lass som står och väntar på mig, det är lite pengar som skall till, sen kan jag köra för fullt med den grejjen. Det ligger framför mig, och ganska nära dessutom. Men huuu vad plats det kommer att kräva! =)! Bakom kulisserna altså. Men vad fasen. Jag gör det i min egen takt.


Sen... min livsdröm har varit att resa med ett tivoli eller ett cirkus så länge jag minns.  Det tänker jag inte göra. Inte nu i varje fall, men... det finns ju en marknadskatalog!

Hm, den skall jag nog titta lite i.

MEN! Då sprack mina söndagar! Fast sommarhalvåret kanske det inte spelar någon roll?

Ni har väl redan förstått för länge sedan att jag är som mest på topp när jag får kasta mig ut i bilen mot okänt mål. Tänk om jag kunde beskriva den känslan och tänk om jag kunde få uppleva den lite oftare? Det vore inte dumt! 

Av Gitte - 5 februari 2010 15:11

Skall strax åka till lokalen och börja röja bak rejält. Har suttit och läst på lite extra på kassalagen men jag måste säga att den inte är enkel. Jag har då lånat ut min kassa, till bortbytingen i deras inledningsskede, åtminstone tills jag behöver den själv.

Skall man gå till historik så kommer såväl bortbytingen  tillika min egen butiksförsäljning, kommer att vardera verksamhet att understiga nivån för "obetydlig omfattning" men min tanke var att ändå komplettera den med kontrollenhet och programvara bara för att "vara på säkra sidan" (man vet ju aldrig, de kan ju gå skitbra för dem!) så att de i godan ro kunde registera kassan på skatteverket. Men det var ju inte lika enkelt som tänkt.


Jag har då lovat att låna ut kassan på obestämd tid -tills någon av oss flyttar ur lokalen eller jag behöver den själv, men med en öppettid i veckan kommer jag väl knappast dit, flyttar nog från lokalen långt före det skulle jag tro- men inser nu att jag i min tur får dubbla kostnader på kontrollenhet om jag först skall betala deras och sen byta ut den, när kassan skall omregistreras till mig igen på skatteverket, så att de kan förvara sin kontrollenhet under anfordrad lagstadgad tid efter att ha skaffat sig ett nytt kassasystem och börjat om på ny kula, och jag i min tur får då skaffa mig en ny kontrollenhet. Känns som lite överkurs, den är trots inte alls gratis, när nu verksamheterna var och en för sig, inte kan antas att komma upp i omfattningen heller, om man skall gå på 2008 års resultat samt vidare tänka in att det är nystart i helt ny lokal. All butiksförsäljning ar ju varit helt vilande under året... Med tanke på att ett helt nytt kassasystem understiger kostnaden av att komplettera upp min, så känns det inte alls särskilt attraktivt... när det nu inte ens behövs!


Jag tror att jag måste lämna problemet vidare, ta reda på vad kontrollboxen kostar utan programvara och så får de nog fundera över hur de vill göra. Antingen använda kassan som den är, jag skulle ju tro att det tar ett år för dem minst att komma upp över nivån för att behöva kontrollenhet, (kassan i sig är certifierad) eller om de hellre vill köpa en ny kassa från början eller bekosta sin egen kontrollenhet (dvs ej programvara, den finns ju kvar i kassan sen). Det känns mest rimligt, eller är jag helt ute och reser?


Öppningsdatum är satt till den 20 februari, kl 11,00 förrästen! Sen lutar det åt att jag bara har öppet söndagar, åtminstone om det går som jag tror igår när jag hade ett långt samtal med en verksamhetschef!

Jag vet ju inte vad han tänkte när han åkte. Men jag vet att det bara finns en sökande till en tjänst som bara finns i planritningen ännu, och att man råkar behöva en sådan, med ungefär exakt mitt kön och bakgrund... ibland är verkligheten fantastisk och sånt man inte ens kan föreställa sig klaffar! Jag blir mer och mer övertygad, det finns inga slumpar!

Men, vi har bestämt att jag skall dit nästa vecka på besök och för att prata vidare så tja. Det känns himla bra!


Av Gitte - 4 februari 2010 08:12

  

Svensk Handel/Dagens handel samarrangerar tävlingen "Retrail Awards" och man har nominerat Lollopard AB till Årets Butik 2010! Varmt grattis till er Anna och Valentina! Håller alla tummar och tycker förstås att ni vore värdiga vinnare!

 

Spana in deras affär!! Vill så gärna åka ner och se det irl, endera dagen är det jag som är där!! Mycket kul små detaljer.

Syns inte så bra på bilden men köpmansdisken består av olika rader målat och vintage tapeter. Den är så läcker och vilket pilljobb! Bakom disken en blå medaljong med lite rosa stick. Äsch, skall jag visa den?

     

 

 Nu har jag som vanligt dålig färgåtergivning,den är rent av denimblå, med små rosa stick i. Såå fin i verkligheten!

Av Gitte - 3 februari 2010 10:54

Och DET märks idag. Tänk att lite snö här nere på våra breddgrader kan ställa till så mycket probs i trafiken för oss alla överraskade trafikanter. Måste nog säga, en vinter som den här vet jag inte om jag någonsin har upplevt här nere i södern (halland), eller breddgraderna häromkring. Snö från december och in i februari utan att det slaskar på och tinar emellan måste vara ett otroligt väderrekord!

Hur som haver är det helt underbart, men det skall inte många centimeter till i kombination med blåst för att SMHI skall utfärda massa varningar och vägverket ber folk stanna hemma eller ta med reflexväst,skyffel och en termos med varm dryck om man vågar sig ut. Och faktum är att vi är otroligt sårbara här, minsta lilla och tidningar uteblir och vägplogning hinns inte med.


Jag blir alltid hiskeligt nervös när det varnas och är okontrollerbara väderförhållanden och sambon suckar och sänker sin i vanliga fall inte så höga intensitetsnivå ytterligare, och väser lätt mellan tänderna "ta det lugnt, det blir inga oväder här bara för att de går ut och varnar för det ändå".  Och han fick som vanligt rätt, snö javisst, blåst javisst, men inga snöstormar direkt... min tanke går förvisso till alla er som gav er ut i trafiken igår och som inte kunde stanna hemma i värmen där inget alls märktes om att det pågick något därute.

Vi kopplade av, och la oss relativt nästan tidigt i varje fall och hoppades nästan på oframkomliga vägar och inställda skolbussar så att vi med gott samvete kunde njuta av en snöledig dag; men tji fick vi.

05,00 kastade sig sambon i karetan på sin väg till jobbet i Ullared, och han kunde sedan ringa hem ca trettio minuter senare och meddela att det var bra framkomlighet och att vägröjningen var bra.


Stärkt av detta skulle jag köra barn till bussen. Vad händer? Jo, högen här hemma tog sig inte ens hela vägen som går utanför gårdsplan, (som inte var röjd).*svordom*. Efter mycket om och men och ett irriterat uppgivande och invändande till hemmets varma igen, så ringde gårdsägaren efter en stund. "Jag står här med traktorn, vill du ha hjälp?" Jatack. Ut igen och fram med bilen.


Men! Summasummarum.

Den bilen kör jag inte en meter idag. Ringde och frågade sambon om han kunde sluta tidigare, för att jag skall kunna åka in till stan på möte i eftermiddag. Säg vad man vill om en risig gammal volvokombi. Men den går baske mig fram ur och skur och tar sig fram i oländig terräng. Hoppas jag! För i eftermiddag är det jag som MÅSTE ge mig iväg...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se