Alla inlägg under januari 2010

Av Gitte - 25 januari 2010 16:29

  


Nu är knapparna sorterade.

Köpmansdisken tömd, utbytt och på plats, dvs, jag har min "riktiga" disk (med glasskiva i toppen" där jag skall husera i lokalen. *nice to see you darling*.


Har inte varit effektiv idag *skäms*.

Borde veta bättre. *skäms igen*.

Men jag har mottagit färdig layout på en grej. *nöjd*.

Och tänker ge mig av inom det snaraste, ett par timmar. Tror det var något program på teve ikväll jag ville se klockan 20,00, vill dra mig till minnes att jag har lagt "måndag klockan 20,00" för att det var något jag inte fick missa? Undrar om det var programmet om samlare, dvs om det hette outsiders eller något. Människor i min smak altså. Såna som har något att komma med.


Men nu skall jag pallra mig iväg och på agendan står... nog... att sortera rätt X antal kartonger med rullar som står lite varstans just nu, hastigt omkringflyttade av såna som har röjt undan och som tyckt att de kan ställa mitt huller, lite huller om buller, bara för att man inte ser att jag har en överordnad underliggande ordning i mitt kaos. *suckar*.

Borde planera för att tömma mjölkdisken på tapeter... och kanske ha lite textil i den istället? Den torde rymma en hel del... kanske böcker? Göra en tapetkatalog och lägga bak alla rullar i en minutiöst struktur där jag har järnkoll? Hm, en god tanke! Men fy fasen, det är arton års jobb innan det blir klart. Men det är la lika bra att hugga i?

Av Gitte - 24 januari 2010 12:53

   Just nu har jag massor av tapetförfrågningar, kanske är januari/februari en grejmånad när man plockar bort julen? Eller så har retrotapeter fått en nytrend igen?


Men jag har några önskemål. Även om ni inte vill slutföra före ett visst datum, boka dem färdigt redan nu, så packar jag så de ligger klara och kan avboka dem från tillgänglig status, och ni får de uppgifter ni behöver direkt.


Skulle nu merparten slå till på riktigt om någon veckas tid, så kan det nämligen bli väntetid på leverans, eftersom det som sagt är några stycken som skall återkomma. (fast det här är väl en önskedröm från min sida att alla skulle slå till på den varianten man har ställt frågor på; jag hade dock inte blivit nämnvärt ledsen, så come on!   ).

Eftersom ingen tapet är klart och tydligt bokad så har jag inte tagit bort dem från min sida och ni är några stycken som ställer frågor om samma varianter. De är ju tillgängliga så länge ingen har sagt ifrån att man vill ha dem efter ett visst datum. Så ett par varianter riskerar att ta slut i sin helhet som det är nu, och att inte räcka till de förfrågningar som finns.


Ni är några stycken som har kontaktat mig utan att jag kan nå er, så jag vet inte om ni ser mina svar (bland annat här i bloggen och via got-to-get). Hör gärna av er via mail eller lägg er mailadress så kontaktar jag er. (min mailadress är bortbytingen@telia.com). (den adressen lämnar jag inte ifrån mig, men jag kommer att skaffa en adress till så småningom som blir min bruksadress, men jag kommer fortsatt att kunna ta emot mail på den).


Det blir så frustrerande att svara på mail om en tapet och att säga att det finns si och så många rullar, när jag vet att det är tre stycken tidigare som har frågat om samma variant, och som kan komma med en bokning när som helst... det underlättar när jag kan säga att den är reserverad i sin helhet till den 25:e eller att si och så många rullar finns.



Av Gitte - 24 januari 2010 12:21

Vi grejjar och fejjar, byter platser och delar upp i lokalen för fullt. Och min hjärna är fullständigt tom, på allt annat än det just nu.

Igår var det knappdisken som tömdes och knapparna sorterades upp på annan plats. Jag hade räknat med att platsen var stor nog men just nu inser jag att knapparna från de två damekiperingarna och lanthandeln fick plats men jag har knappt rört dem från syfabriken än som ligger nedpackade. Behöver nog hitta mig ett par hundra glasburkar inser jag...attans, varför behöver man alltid sånt som man har gjort sig av med? Hade skåpvis fullt med urdiskade burkar med lock. "kommer jag aldrig behöva" och nej, det har jag inte gjort heller. Förräns nu!


Vi har väl haft vår första situation nu i gemensam lokal, inte för att det har blivit så mycket av det. Men vi får nog prata om att inte köra egna race och bara fatta beslut om sånt som rör lokalens utseende eller funktioner framöver utan dialog eller att vara överens. Fast jag gillar att verka med någon som har jävlaranamma och driv. Så länge jag inte blir överkörd. Eller KÄNNER mig överkörd.


Vidare så har jag för ett litet tag sedan hittat ett litet lager tyger till lampskärmar, gamla sådana. "De ser roliga ut- vad kostar de, jag tar med dem nästa gång" Det fanns även en låda band till lampstommar, ni vet sådana som man surrar på trådkroppen. De ingick i priset. Nu vaknade jag häromdagen och insåg att det även medföljde ungefär 100 stycken trådlampkroppar med i diverse olika storlekar. Ehm. Jag kommer få ta med ett släp. En lång resa blir visst ännu längre med släp... åtminstone tar den längre tid. Nåja. Allt för konsten, eller hur? Jag hoppas att det står massor av människor och behöver just gamla lamptrådkroppar till lampskärmar... annars får jag fylla mitt magasin lite till. *skratt*. Thats life!


Men som sagt, jag är lite oregelbunden på bloggen, men jag har inte försvunnit. Rätt vad det är så är vi färdiga för gott och kan visa massor av bilder på det som växer fram!

Ha en skön söndag!


Av Gitte - 21 januari 2010 09:47

Jag har ju massor att göra. Hinner ju inte sitta här och påstå att jag inte kan något eller inte har något kul.

Vad sysslar jag med??


Jag skall ju för tusan ha upp alla de här:

  


Dra fram henne:

  

börja rota i alla mina klädlådor som jag inte har hunnit med och äntligen!

Äntligen!

Äntligen!

Få leka lite med Ylva igen! DET var länge sedan!!

  


Så vad sitter jag här för?? Bye for now! Ha en superdag!! Det skall jag försöka ha!!

Av Gitte - 21 januari 2010 08:39

Ah. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om min själv nu. Det känns som om hela jag har gått i stå, förhoppningsvis är det bara tillfälligt. Nu är jag precis där jag har väntat på, längtat efter och hoppats på. Att barnsecondhanden övertas av någon annan så att jag kan sätta lite fart med det jag vill.

Hundra tankar och planer finns sedan tidigare. "jag skall det och det och det". Men just nu känner jag mig som en stor parantes.

Visst görs det mycket, inte minst när det gäller uppdelning av "mitt och ditt", men sen tar det stopp.

Står fast. Jag måste ha upp en hyllsektion. Det händer inte av sig själv. Men att komma dit att jag tar med mig borrmaskinen för att sätta upp det, är det himla långt.

Jag måste tömma en köpmansdisk med knappar och de skall upp på hyllan.

Sen måste jag tömma min egen disk och börja planera för vad jag skall ha i den och göra en diskrockad i affären. Jag skall ha min disk själv och min lokaldelare disken som jag har knappar i idag. Nu måste det baske mig ske senast till helgen, men jag gör ofta sådana små stopp för mig själv.

"Jag måste göra det men för att göra det så måste det bli klart och innan det är klart kan jag inte börja. " Och då står det still, åtminstone mentalt.


Sen kommer nästa grej.

Hjälp, jag har ingenting att sälja. Ingenting som någon vill ha.

Men hallå. Jag har hela magasinet fullt! Det är liksom bara att börja packa upp och se vad jag egentligen har? Men nejdå, jante, ågren och alla de andra grabbarna flockas innanför min hjärnbalk. Jag hade inget att sälja i barnsecondhanden heller. Men nu när det inte längre är mitt, ser jag hur fina grejjer där är!!


Det borde vara skottpengar på såna som mig. Jag hoppas att det bara är PMS-en och inget annat för annars är jag kalkad!

Av Gitte - 20 januari 2010 08:22

Hinner inte med att ha pms just nu, men vad händer? Jodå, som ett brev på posten. Har precis stigit upp, fått iväg alla barn och fått dagens första obligatoriska koppar kaffe.

Allt är färglöst eller smaklöst. Allt är grått och sörjigt och det som sticker ut stör. Nått så infernaliskt. Och jag är förstås allra allra sämst i världen och jag duger inte till ett skvatt och jag har inte ett jota att komma med. PMS. Tre jäkla bokstäver som kan lägga alla tänkbara hinder i vägen för i stort sett hela tillvaron.


Inte nu tack. Jag behöver kunna lita på mig själv just nu. Jag behöver lite styrka och kraft och insikt om att jag är på rätt väg och att jag duger. Men nejdå, ynka jag sitter här helt utan engagemang, lust och ork och pms-ar mig allt jag bara orkar. Bad tajming kanske. Är det någon gång i tillvaron jag hade behövt lite driv och jäklaranamma så är det nu. Inte om några dagar. Inte om några svängar. Utan NU!

Tror jag har varit här några dagar men det är först idag det blir riktigt uppenbart. Det riktigt kryper i hela kroppen av mindervärdighetskomplex och oduglighet. Jag är en ynka varelse som gjorde världen en tjänst om jag kröp in i ett hål och försvann. Kan inte göra någonting rätt...

Så idag gäller det nog bara att gräva ner sig tillräckligt djupt i någonting så jag slipper tänka och så att jag inte behöver visa mig bland folk. Inga kontakter med omvärlden eller något annat.

Usch. Jag tror jag lägger ut mitt tillstånd till försäljning. Till lägstbjudande. Så du som springer runt och äger världen och som känner att du behöver jorda dig med lite uselhet och taskigt självförtroende och liknande, säg till, du får den jäkligt billigt! Tyvärr är den väl begagnad periodvist så jag förstår om intresset inte är så stort.

Av Gitte - 19 januari 2010 14:42

Då var jag en barnsecondhand fattigare. Eller en press fattigare. Eller ett dåligt samvete lättare.

Mycket planering och sortering återstår, och en del formalia är inte avklarat. Men jag återkommer med mer info inom kort, ni som är med i facebookgruppen bortbytingen kan se lite mer där. Men inte mycket, mer info kommer även där inom kort.


Har fullt upp men har inte försvunnit! Hoppas alla har det kanoners!

Av Gitte - 17 januari 2010 09:53

Jag skall byta företagsnamn.

Bortbytingen (-den alternativa barnbutiken) följer med secondhand-delen och överlämnas varmt till min efterträdare på min ursprungsverksamhetsidé.


Jag kommer framöver att ägna mig åt:

gamla grunkor av olika slag, företrädesvis osålt från lager.

Knappar, dekorband, tapeter, underkläder och allt möjligt, knutet till hus, hem och hushåll.

Det kommer att bli en ytterst spretig verksamhet ärligt talat och jag är ytterst nervös egentligen för hur exponerar man sådant tillsammans på ett roligt eller attraktivt sätt? Tanken från början har ju varit att det skall ligga i magasinet sorterat så jag kommer åt det men så att ingen kan se det när de kommer in om de inte frågar liksom... men nu får den här delen en helt egen hörna i min lokal, som blir gemensam och jag har fått backa tillbaka på butiksdel. Har mer lageryta idag än butiksyta men det är helt ok, det är ändå mer butiksyta till mina gamla lagervaror än jag hade trott från början, så det är trots allt en utveckling och jag får mer yta när vi delar lokal än när jag hade hela. Knäppt va?

Men jag måste komma på ett namn.

Får du upp något halvtokigt i tanken så dela med dig, jag har inte många dagar på mig att fundera nu.

Har ett litet tips som Wanja varjehanda har gett mig tidigare och det ligger i bakhuvudet.


Men namnet skall vara:

färgstarkt på något sätt.

Gärna anspegla till en saga eller ett väsen av något slag. Älskar folksagor etc. Som ex bortbytingen gjorde. Ge gärna tips på intressanta figurer....

Och gärna spegla spretigheten, kaoset, etc som jag ägnar mig åt.

Lagerlusen hade jag funderingar på för några år sedan, men det är ett ganska vedertaget nick på tradera, så det gick bort av det skälet. Helst skall det vara så fantasifullt att det inte kan förknippas med någon annan.

(Ex huldrans gökbo, inte helt dumt faktiskt....

tolkning: huldran vet vi alla vem det är och filmen gökboet har vi väl också sett/om inte se den, en klassiker som står sig! Vidare ansågs göken kunna förespå framtiden och en gökmamma är känd för att ersätta en annan fågelmammas ägg med sina egna, och gökungen puttar senare ut alla andra ur boet om jag inte har fel för mig....så gör väl jag också? Puttar ut allt modernt för gammalt som skall brukas och jag kan nog spå alla som vill också om man vågar och ett gökbo symboliserar nog kaos för många, allt är inte som det skall....)


Låter lätt som en plätt va, att hitta ett tillräckligt roligt namn?


Det MÅSTE vara ett kvinnligt sagoväsen. Inte snällt, utan gärna en riktig riktig jäddra hagga, mara eller morra.... Såna gillas varmt!

har du inget tips på helt namn, så tipsa gärna om sago/mytoligisk figur!

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards