Alla inlägg under december 2009

Av Gitte - 20 december 2009 19:34

   Happ. Det var la det. Häromdagen var jag så himla glad, sprang på ett litet antal restkoppar av KF´s kaffekopp fallande löv. Snabb som en vessla investerade jag förstås i ett gäng till lokalen, en kul kopp att ha där. Och när de ändå fanns här så visste jag ju precis vem som skulle kunna tänkas uppskatta samma koppar förstås, det är ju trots allt en begränsad upplaga så det är lika bra att passa på när man har chansen. Tra-la-la. Smart jag är, eller hur? OM det nu inte hade varit så att andra var lika smarta som jag... *snyft*.


Muttrar vidare för mig själv. Sur. Fast, äsch, det svir över. Tur jag fick veta före jul. Det kunde vart värre....De åker ut en sväng på tradera, annars får jag la ha ett extra gäng, några av mina kommer säkert att gå sönder under årens lopp.

ANNONS
Av Gitte - 20 december 2009 16:46

Satt och lekte inne på marbodals sida, tror det egentligen skall vara en tävling, men det var inte det viktiga utan det här med att sitta och välja detaljer och färger.

Jag kom därmed på hur jag vill ha ett kök om jag själv får bestämma.

Färgglatt och lättstädat.

Det är allt jag begär!

Gärna retro-design, plast och ett gammalt kök förstås...

Idéstudio

tja, skulle någon få för sig att trycka på bilden, rösta på fjärde eller femte stjärnan (redan nu är alla så taskiga och trycker på de första... vad är det för fel på mitt köksförslag?? Det är ju skiiitfint! =)! Gillar det seriöst *skratt*) kan man förstås vinna. Problemet är då att jag förstås behöver skaffa mig ett hus först! =)! Men det är ju ett mindre problem i sammanhanget, eller hur? ;)...

ANNONS
Av Gitte - 20 december 2009 11:10

Jag har under ett par veckors tid lämnat extra förmånliga priser på medaljongtapeter vid köp av 3 rullar eller fler. (Obs! Bilden nedan är tagen i riktigt gult och dåligt ljus, den är betydligt finare i färgen i verkligheten!! Läckert lime-grön-gul.)

  

Detta enbart för att jag behövde lite mer plats i mitt magasin och behövde minska lite på volymen tapeter. Men då jag har börjat få full koll på läget igen, så lider den här tillfälliga och lätt spontana möjligheten att få bra rabatter mot sitt slut. Jag kanske borde sätta stoppdatum, så att ni som har mailat och som funderar vet när jag inte lämnar rabatt... så säg en vecka framöver, till den 27:e, sen kör jag på mina ordinarie priser även på medaljongtapeter igen.

Det finns fortfarande många fina. (Även färgen på denna bild är dassig, superläcker större blå medaljong).

  


Kan förrästen, inte så blygsamt, tillägga att jag har fått mycket bra respons på kvaliteten på tapeterna jag skickade utomlands. De hade tydliga krav  på kvalitet  och hade också olika erfarenheter när det gäller uppköp av tapeter. Det var riktigt riktigt skönt att hitta en leverantör internationellt som fullständigt delade mina tankar och funderingar på detta område. Det var lite sådär att jag faktiskt kände att visst, de läste min försäkran om hur jag sorterade ifrån och vilka krav jag själv hade på en rulle som jag skickar vidare: men det var först när de såg tapeterna de liksom gav mig rätt! Mina tapeter VAR i det skicket jag hade lovat i förväg *andas ut* och de klarade deras kvalitetsgranskning för deras exklusivare mer krävande tillverkning där de verkligen handplockar sitt urval.

 
Jag lärde mig även en del nytt, och känner mig absolut stärkt i att jag är på rätt väg i det här avseende! Se här vad de skriver i mail till återförsäljare vid lanseringen av deras nya varianter, nämligen deras "RARE BEAUTIFUL VINTAGE WALLPAPERS FROM SCANDINAVIA" *glad*:


"We managed to get our hands on some very beautiful vintage wallpapers from scandinavia. Since they are quite rare, we'd rather use this wallpaper for actual silhouettes instead of updating all the catalogues. But should you need swatches for your clients, we will send them at request."


Behöver jag tillägga att jag ler med hela ansiktet? Javisst, de kommer från mig... =)! OCH!! Jag vågar gissa att det här lite bruna murriga som vi inte riktigt har på tungspetsen här ännu kommer varmt från europa...

  

Av Gitte - 19 december 2009 09:26

            


Idag åker mina lådor med dekorband och knappar fram igen, troligtvis stannar de framme någon dag till sen är det ju jul. Men till min stora glädje har jag igår och idag fått lite fler beställningar på det jag har kvar. Nice! =)!


Faktum är att det känns himla bra att skicka beställningar på band och knappar. Jag älskar att hålla på med dem för att de är vackra, energigivande och manar till kreativitet. Men det är ärligt talat bara nr 2 på min uppskattningslista. Prior numero uno handlar om att jag får en kick av att dels hitta varor som ligger glömda, eller som ibland till och med liksom inte har någonstans att ta vägen och många gånger har legat så i väldigt många decennier. En del av banden är riktigt gamla, likaså knapparna. Och har redan åtnjutit produktionsenergi, har tillverkats i en tid när produktionstakten inte var lika stor som dagens, då man inte tillverkade för förgänglighet eller för tre månaders kollektionskänslighet. Och de låg kvar på sina hyllor, kom aldrig ut. Någon gång blev de omoderna och ingen ville ha dem. Och så kom de inte vidare. Men nu kommer de iväg, blir uppskattade efter förtjänst (det är inte alltid bara jag som ser skönheten i de här gamla grunkorna, tack och lov!!) och kommer till nytta.


I själva verket är det klimatsmart. Att använda det som redan är producerat. Istället för att nära den överproduktion som sker idag. Desto mer folk syr eget, skapar med egna händer, överger dagens modehysteri för kreativa personliga skapelser, desto närmare kommer kommer vi dagen då HM och Kapp-Ahl och de andra stora aktörerna -som idag är ett stort hot mot små handlare, varuhusen som slår ut småhandlarna- etc, får sakta ner sin takt. Den dagen vi vägrar att låta dem styra vårt behov av konsumtion och går mot en nyttokonsumtion, så har vi tagit makten över våra egna arbetstimmar, hushållsekonomier och bidragit till minskad västerländsk överutnyttjande av jordens resurser. Och skapat verklig konsumentmakt! Är min ekvation långsökt? Inte alls. Tvärtom hävdar jag att den bygger på logik! =)! (har ingen pms idag som ni märker!)


Gå och köp en modetröja. Du har den en säsong, sen är den inte rolig längre.

Skapa en egen. Du kommer att älska den förbehållslöst och ha kvar den länge i bruk!

Det är där den stora skillnaden ligger! Och det samma gäller även allt annat. Desto mer kreativa vi själva blir desto mindre beroende blir vi av marknadens nycker!


Låtom oss alla gån ut och behandla vår enda moder jord med respekt!

Amen! *skratt*

Av Gitte - 18 december 2009 22:19

Jag börjar baxna ärligt talat. All den förhoppning man *läs JAG* ändå trots allt närde om klimatmötet rasslar ihop till ett ingenting. Samtidigt kan jag inte låta bli att häpna över P3-s otroliga taskiga tajming att köra ett synnerligen gott och behjärtansvärt projekt till förmån för malariabekämpningen. Dag som natt har lyssnare kunnat pynta pengar för låtar som bekostar mediciner, myggnät etc, etc, etc, för en av våra mest fruktade sjukdomar globalt som årligen skörda massor av barns liv. Men varför i hecklefjell göra det nu, dessa dagar så det måste ha pågått hur mycket som helst att rapportera om från klimatmötet? Informationer om hur det är ställt? Forskningsrapporter? Roliga klimatsmarta ideer och vad nu mer hade kunnat komma fram om de låst in samma personer i en bur mitt på rådhustorget och kört en happening och ett event kring det som har topp-nyhetsvärde just dessa dagar? Ni hade kunnat stoppat in ett annat event om malaria när som helst... så varför använda ett absolut högaktuellt tillfälle för att få människor att ta till sig att det är just din och min vardagskonsumtion som faktiskt bidrar till våra pågående klimatförändringar som på mycket kort sikt kan medverka till att länder samt delar av länder snart ligger under vatten? Eftersom många faktiskt inte verkr vilja ta till sig att man själv är delaktig, så hade det väl varit ett lysande tillfälle att ta del av all den kreativitet som faktiskt existerar ex i danmark just på området? Där är det ett folkligt engagemang. När kommer det engagemanget hit?Av Gitte - 18 december 2009 09:09

Jag följer dinglarradions sändningar. Dvs, det är resandefolkets egna önskeprogram som Tomas sänder över nätet. Igårkväll kördes sista sändningen före jul och nyår och vi hade det på i bakgrunden. Tomas har jag på min facebook och jag är även med i hans grupp för dinglarradion förstås. Han avsierar alltid i förväg när det är dags att lyssna och den här gången kom jag in lite sent i programmet, pg skolavslutningar och allt blev sent för oss igår. Så en liten bit in i programmet slänger jag in mitt inlägg på fejjan "nu hänger jag med". Jag aviserar gärna det här för vi är några stycken som dels hejjar allt vi kan på Tomas under sändningstid och som diskuterar låtar och liknande, får lite insideinformation om grupper och sångare, och det är ett stort nöje som jag gärna ägnar mig åt torsdagskvällar.


I vilket fall som helst, jag skickar iväg mitt inlägg om att jag är med och sen sätter familjen sig till bords med resandemusik  och programmet i bakgrunden. Då hör vi helt plötsligt en radiopratare som avisera, inte ordagrant men ungefär:

-Nu skall jag skicka en personlig hälsning till Gitte som var och tittade på Gogol Bordello i köpenhamn. Här kommer en låt för dig!

Och sen kom det en gogol-låt förstås.

Hela familjen stannade upp i allt vi gjorde, tittade på varandra och sen tjoade jag förstås högt och skruvade upp och sen tog vi en danspaus flera utav oss (inte sambon förstås; sånt får han inte för sig spontant eller ens genomtänkt) innan jag kastade mig in på facebook och slängde iväg så många slängkyssar och tack jag bara kunde!


Tack Tomas för en underbar sändning överhuvudtaget, men framförallt för din hälsning och för en härlig svängig Gogol Bordello-bit sådär helt överraskande på kvällskvisten! <3

Och din egeninspelade sång var helt underbar, kult på hög nivå!! =)! Och nej, vi är inte bortskrämda från programmet! Tvärtom är överraskningsmomenten du bjuder på varje gång en stor bit av njutningen!


Se den här filmen trots att musiken är blockerad!Av Gitte - 18 december 2009 08:13

Igår var min dag sanslös. Förstår inte hur det gick till, men jag gick upp och sen var det dags att gå att lägga sig igen.

Morgonen gick an. Sen var det dags att åka iväg på intervju. Eftersom jag visste att det skulle ta ett par timmars tid hade jag bokat upp tiden i min lokal så jag kunde pilla under tiden, tyvärr hade det varit svårt att få ihop det annars. Jag hade ett knappberg på disken som skulle sorteras upp i rätt färglådor eftersom jag behövde eftermiddagen till att skära upp tapeter. Och tja, min goda föresats att vara så tyst som möjligt, inte prata i onödan utan låta henne styra samtalet gick ganska så mycket om intet *skratt*. Vet inte hur många gånger jag fick höra

-"Tyst, säg inte mer, vänta, hur sa du nu?". Ehm. Jag är rädd att min mun gick som baken i värsta diarrétid. Ungefär. När jag skall börja utveckla hur jag tänker så tänker jag oftast inte så mycket efter om jag skall vara ärlig. Jag vet ju vilka ambitoner jag har, jag vet att jag har min ideologi i ryggmärgen, jag vet hur min samhällsfrustration ser ut och jag vet hur jag skulle vilja ha det istället. Och då börjar jag förstås bygga bilder med tanken som jag bygger på ord, ungefär som jag skriver mellan varven när mina inlägg blir för långa och svamliga. Det är inte inläggen det felar på, utan min tanke för jag skriver ju precis som jag tänker... hänger ni med? Eh, jag lär få ifrågasätta mina egna glappande käkar många gånger i efterhand under min livstid kan man väl säga. Paneldebatter har jag dock lovat mig själv dyrt och heligt att aldrig mer ställa upp på, efter en situation inför förra valet. När min hjärna är för snabb hinner den nämligen inte tänka. Alls. Den låter nämligen min mun säga allt för mycket dumt. Och att vara vass i tonen, har jag tyvärr en fallenhet, i kombination med en rapphet som inte är eftertänkt så kan det kosta dyrt i sista ändan. Även om man får applause! *rodnar* Så det gör jag aldrig mer om. Trots dunk i ryggen efteråt... Spelar ingen roll hur mycket beröm jag fick efteråt, jag känner mig ändå helt akterseglad av mig själv när min hjärna går i dialogsprocess och man måste inte göra såntdär offentligt när man inte är en lagom kritisk person. Eller hur?


Men i vilket fall som helst, samtalet med Mymmel kändes jättebra, och det var ett härligt möte med en mycket varm och intagande kvinna. Dvs, hon såg inte bara det jag "som politiker" valde att hon skulle se, utan hon såg mig som person utan fasad. Det är en konst hon besitter, den känslan fick jag absolut. En perfekt person för det uppdrag hon har just nu från regionen....Även om hennes uppdrag var att hitta mig tror jag ändå att jag hittade henne också, och det kändes verkligen som att vi hittade öppningar i samtalet till att vara personer bägge två. Det är sånt jag som samtalspedagog brukar kalla att hamna på den "flygande mattan förutsättningslöst" när mötet blir genuint och personligt och det berör. Den upplevelsen fick jag verkligen. Det var länge sedan jag sist mötte någon så, och det kändes underbart ärligt talat. Att få uppfatta lite av en främmande människas själ, en person som säger en något. Jag älskar den känslan måste jag säga.... Vi människor pratar en fasligt massa idag, men vi säger egentligen allt för lite, allt för sällan. Men summasummarun, jag representerade visst inte mitt uppdrag i varberg i den här intervjun, utan defakto hela vänsterpartiet Halland. Hm. Det vet jag ju inte om jag hade tagit in tidigare förstås... Eh?? Hjälp. Jag är sååå glad att jag får tillfälle att se texten först, helt plötsligt blev det personliga problemet att ställa upp på bild väldigt litet. Men hennes böcker är fantastiska, så jag känner mig ändå väldigt trygg. Och förbaskat nyfiken på det avtryck jag gjorde förstås...


Nåja. Det där tvåtimmarsmötet blev dock väldigt mycket längre, så när vi var klara jobbade jag undan en liten stund till i lokalen och sen flög jag hem och gjorde mig klar och sen flög jag vidare till skolan där jag skulle möta dotterns lärare. För en vecka sedan hade tösabiten inga betygsvarningar, men idag hade gymnastikläraren haft den goda smaken att låta bli att ge henne betyg. Trots massa intygelser på unikum den 22 oktober om att hon skötte sig fint och var med på lektionerna och att hon skulle fortsätta så för betyg. Dottern som tidigare haft streck i gympa tyckte nog att hon hade fortsatt så men ändå fick hon inget betyg?? Eh, varför då och får en lärare göra så? Ett argument till klassföreståndaren hade varit att "det är bättre att inte ge henne betyg nu för att höja henne sedan nästa termin".

VAD FAN SYSSLAR LÄRARE MED?? FINNS DET VERKLIGEN INGA REGELVERK FÖR DERAS JÄDRANS BETYGSSÄTTNINGAR?? Ursäkta mig. Tänk om ett annat myndighetsutövande skulle fungera på det viset?? Eller en chef? "du har jobbat ganska bra den här månaden men för att du inte skall tappa i aktion får du först lön nästa månad"? Ett samtal med rektorn fick mig att förstå att även han såg inkonsekvensen i det hela men inte kunde påverka betygssättningen som var lärarens ansvar och betyg kvalitetssäkras visst inte på något sätt utan det är fullt godtyckligt hur de skall sättas.

Jag inbillar mig ibland att man blir lärare för att man är sadist i grund och botten, men inser förstås att jag bara uttrycker något så dumt när jag är förbaskad på någon som har agerat självsvådligt utan förståelse för individen när de sätter betyg. Jag brukar försöka lära mina ungar att när en lärare säger att man skall hoppa så bara fråga "hur högt" vad du än tycker om agerandet. En lärare skall man ställa in sig hos, helt enkelt för de äger baske mig makten. Den här gympaläraren är ett ypperligt exempel på att jag har rätt. Det är andra gången hon har åtnjutit helt oförståeligt att inte ge min dotter betyg, första gången var i hemkunskap och då hade hon deltagit i allt, varit duktig på lektionerna men missat en inlämning som läraren iofs visste inte var något problem för doter att göra egentligen, nu förstod hon inte uppgiften och då kom hon inte igång. Det här är då ett barn som har lagat mat till 7 pers en gång i veckan sedan hon var omkring 10-12, som städar sitt eget rum, som har varit delaktig i våra månadskostnadsgenomgångar, som kan mycket om alternativ ekonomi, som förstår näringslära och varför kosten skall vara allsidig, som kan beräkna portionsåtgångar själv numera etc, etc, etc, och hon fick inget betyg i hk?? Jag begriper mig verkligen inte på översitteri... Blir en kh-lärare ställd när man inte behöver lära barn att tvätta i olika grader och att diska, för att de redan kan det sedan många år tillbaka?? *gaaaah*. Ne, det behövs fasenimig en striktare reglering och kvalitetssäkring omkring betygssättandet som faktiskt påverkar individen hela deras utbildningsväg framöver.

OCH! Fram för en läxfri skolgång! Ungar är majoriteten av sin vakna vardag på skolan, de skall väl för sjuttsingen inte behöva lida för att skolsystemet är ineffektivt också??


Sau. Jag kom inte längre än såhär med min dag igår som dock innehöll arton punkter till innan det var dags att kasa till sängs. Pam, pam, pam, pam. och bocka av, sen var det klart. Jag fick dock lämna över lillemans skolavslutningskyrka på den ömma fadern som nog hade tänkt sig att slippa gå, men då jag skulle vara på annan plats samtidigt så fick det bli så. Idag har två barn skolavslutning.

NU ÄR DET JULLOV!!!!!!!!!!!!!!!! Yihaaa!! slippa väcka barn några veckor framöver på mornarna, ser jag fram emot!


Av Gitte - 17 december 2009 09:24

är jag förtvivlad, frusterad och arg. Hela klimatmötet verkar gå åt fanders, och ytlighetens boning facebook frusterade mig ännu mer. Under tiden bekymrar man sig över julklappar, julpynt och julastäd. Skall det först bli allvar och värt engagemang när Göteborg och Malmö håller på att ramla under vatten? Är det DÅ man kommer att kräva att regeringen GÖR något?? För inte handlar det väl om DIG och MIG och våra vardagsval? Halleluja moment, styr kostan mot Gekås en gång till, vårt nya mecka, Boris vår nya gud och Morgan hans profet.


Annars åker jag iväg till en två timmar lång intervju som representant som politiker för mitt parti. Vi skall prata om hemtjänst, Mymmel Blomberg och jag. Hon har ett uppdrag från region Halland. Det bär emot, inte för att jag inte tycker och tänker utan för att det hänger ett hot över huvudet på mig. Jag måste vara med på bild. Inget kul då jag riskerar att det kommer ut i bokform, som hennes tidigare utredningar har gjort, ett himla spännande projekt (lovar berätta mer om hennes andra publikationer).

Jag har egentligen tänkt lägga av med politik efter den här mandatperioden eftersom jag är aldeles för frustrerad och för att jag har aldeles för mycket annat att göra den närmaste tiden. Men det har varit intressant, framförallt blev jag av med lite av mitt politikerförakt, men inte mitt systemförakt. Men jag har lärt mig otroligt mycket. Hoppas nu bara att jag får till tillräckligt eftertänkta saker ur min mun så mitt parti slipper skämmas för mig.... Men gaah, det är nervöst, det skall jag inte sticka under stolen med!

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se