Direktlänk till inlägg 29 december 2009

Har jag hittat en köpare till Bortbytingen?

Av Gitte - 29 december 2009 15:21

Jag har under en tid försökt hitta en kollega. Vid två tillfällen har det varit på tapeten, tjejjer som jag har kunnat tänka mig att jobba ihop med och att driva en verksamhet ihop med. Men det har gått om intet i sista ändan. Det är för stort och för mycket pengar. Men då har hela verksamheten liksom ingått, och sorry, nej, mina skötebarn är inte gratis. Inte sidoverksamheterna i varje fall. Det som är mitt liv och min passion.

  

och...

  

Mina gamla lagervaror. Whatever de är. Men förstås, knappar och tapeter i första hand.


Men... det var ju inte det jag skulle göra från början. Det blev inte som jag hade tänkt. Inte alls. Ganska långt därifrån. Min dröm var det här:

  

Det var ju DET som var min dröm. Det jag ville göra? Trodde jag? Det är ju DET HÄR som ÄR Bortbytingen. Inget annat. Men sen blev det en miss på vägen. En liten. Fast en stor.

Jag hade en enda sak jag abslut ville ha.

En enda butiksinventarie som inte inte var förhandlingsbar.

En LÅNG köpmansdisk av glas.

Med MINST 30 lådor. Och jag gav mig inte. Letade annonser på blocket under en lång tid. Alla var mindre. Upp till 24-25 lådor, sen var det stopp. Och ingen lika lång som jag hade innanför mitt pannben att jag skulle ha.

En dag lusläste jag varenda annons jag hittade på blocket när det gällde partier och liknande. Kunde jag inte ens ana att det fanns en på bild någonstans? Och JO!! DET FANNS! 1!! Och den var precis det jag sökte efter, den jag ville ha, den jag skulle ha, den jag måste äga. Hela mitt jag vibrerade, blodet fick fart och adrenalinet sprutade åt alla håll. ÄNTLIGEN hade jag hittat min disk! Och det i sista minuten kändes det som om. Mina verksamhetsplaner hade redan kommit långt trots allt.

Jag ringde damen. Kunde jag få köpa hennes disk? Fanns det någon möjlighet? Var den kvar?

Tja. Jo. Disken kunde jag få köpa. På ett villkor. Att jag tog allt. Hela lanthandeln. Alla varor som fanns kvar. Hon behövde få tömt. Det hade stått intakt sedan svängen runt 80-kröken och hade öppnat 1903. Och nu behövde hon lokalen till annat, även om det var tragiskt och synd och historia och allt det där.

Men.

Hon ville inte sälja till vem som helst.

Hur som helst.

Så var jag intresserad så fick jag komma och titta så hon fick träffa mig först.


Morgonen därpå satte jag mig i bilen ner till skåneland och skulle få se min disk. Visste inget pris på lagret. Men jag visste att jag bara måste ha disken, kosta vad det kosta vill. Whatever it takes.


Någon som är förvånad? *skratt*. Jag kan väl säga att min kära sambo nog blev det när jag kom hem och meddelade att jag hade lagt en handpenning på en lanthandel, dvs, inte bara en disk. Och med mig hade jag en säck med hopplöst omorderna badkläder från 40-70-talet. Han ruskade på huvudet när han såg bilder på vad det rörde sig om. Han hade inte föreställt sig detta överhuvudtaget. Inte jag heller. Inte kunde väl jag veta att jag skulle få stiga in i en lanthandel där allt låg kvar på hyllorna, varenda grunka, massor av varor från hela periodens gång? Väggar med tvistsömsgarn och lådor med tvistsömsmönter och gamlar virkmönster och underbyxor och kalsonger till en hel arme? Jag hade i alla fall fått min disk och det var ju huvudsaken.

Jag hade lovat att se till att de gamla grejjerna kom till nytta.

Jag visste inte om det fanns en marknad alls. Om någon ville ha. En del sorterade vi ut direkt och skickade till ett par museum. Att de skulle gå att sälja hade jag inte en susning om. Då.

Jag hade i alla fall fått min disk, att vi sen fick kuska fram och tillbaka ett par vändor och lägga hur mycket jobb som helst på att packa ner och frakta hem och packa upp och sortera var en baggis då så mycket energi som jag hade och snart skulle jag ju få öppna min ...


Barnsecondhand. Det jag EGENTLIGEN trodde att jag ville göra. Men ack vad mycket klokare jag skulle bli. Lita aldrig på dig själv Gitte. Lita aldrig på att du vet vad du egentligen vill göra för rätt vad det är så kommer det något i vägen som ger dig mycket mycket mycket mer än du någonsin kan drömma om. Det är vad jag har lärt mig. Och DEN biten vill jag fortsätta med. Gamla lagervaror. Stort tack till mig för att jag höll fast vid att jag skulle ha en gammal köpmansdsk. Stort tack till Ylva som sålde disken och hela lagret till mig. Det skulle komma att förändra mitt jag. Det hade jag ingen aning om då.


Men faktum kvarstår.

Jag hade en superbra ide och verksamheten var uppskattad och ÄR saknad. Många har nog gett upp att jag skall komma igång igen. Jag var så nära så nära att bli klar i slutet på oktober. Det är inte alls mycket jobb som återstår. Ett par dagars jobb är det kvar för att kunna öppna. Men jag får inte mig själv till det.

Därför har jag nu erbjudit bort den delen för en mycket ringa spottstyver, verksamheten och iden är nästan gratis och man behöver inte alls tänka på att köpa varken utrustning eller interiör, det finns redan på plats. Vi delar lokal men inte verksamhet, och hyran blir absolut mer än överkomlig. Det enda man förbinder sig till är att överta alla kundfordringar i form av tillgodokvitton, då jag vet att en del har sina kvar. Det är mitt enda krav. Sen om man vill fortsätta med tillgodokvitton eller ej lägger jag mig inte i, ej heller om man vill köpa direkt när man kommer in, eller vill gå över till kommission, eller vill utöka med vuxenkläder eller vad som helst. Den verksamheten förtjänar verkligen någon som vill ägna sig åt den och som vill engagera sig och vill ge järnet. Iden är superbra. Det är bara jag som inte är rätt person för den!


Vi skall fortsätta diskutera ikväll och börja titta på siffror. Håll tummarna för mig, eller för att någon annan kliver förbi och vill ta över det för jag .... har lite annat på gång nu! =)! Surprised?


 
ANNONS
 
Tant Grön

Tant Grön

29 december 2009 18:59

Spännande! Lycka till. Universum ger det du behöver, så bara tänk att det ska gå vägen så gör det det :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

30 december 2009 23:15

Det vore en lättnad om det blev så ärligt talat. Jag vill ge järnet till 100% när jag gör något och ha full focus. De gånger jag inte kan göra det känner jag mig missnöjd med min egen prestation hur bra det än blir. Bortbytingen och alla underbara kunder förtjänar 100%!

http://www.knappbloggen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - Lördag 23 feb 16:56

  NI som hängde i min blogg "förr" dvs, när den var aktiv minns säkert att jag har ett stort antal vintage nibs eller stålspetsar till pennskaft från en gammal bokhandel som skulle byta ägare efter generationer i samma familj. De nya ägarna visade t...

Av Gitte - Fredag 22 feb 10:45

  Jag fick nyligen in ett litet ljuvligt parti knappar från en nerlagd gammal manufaktur i Dalarna. En hel del jättefina och ganska mycket färgglada bruksknappar. Men sen var det en stor del svarta och vita och grå och bruna knappar. Oftast har jag ...

Av Gitte - 5 juni 2018 12:29


  Den här sommaren fortsätter att vara galen. Fortsätter och fortsätter, ungefär som regnet förra året. Då var det tvärtom, det blev liksom aldrig sommar innan det var höst. Det blir så himla spännande att se fortsättningen men det är också lite l...

Av Gitte - 3 juni 2018 12:22


  VILKEN SOMMAR?? Asså, juni har knappt börjat och vi har haft mer än en månads högskommarvärme och det blir bara mer och mer och mer av varan. Det är inte väder för att sitta inne eller skriva blogginlägg men jag försöker ändå få jobbat undan änd...

Av Gitte - 29 maj 2018 16:27


  Jag borde verkligen jubla över årets sommarväder hittills. Kan vi ha sådan tur att det står sig hela sommaren och att den blir lång? Det är inte ens juni och redan nu ser det ut som om körsbären är på gång, så jag kan aldrig tänka mig att det sk...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se