Direktlänk till inlägg 10 december 2009

Varning för Rustas färg. Om du skall köpa så läs här!

Av Gitte - 10 december 2009 11:46

Kommer ni ihåg mina inlägg ang min tråkiga erfarenhet när det gäller Rustas vita färg? I mitt fall köpte jag matt färg.

ALDRIG mer färg från Rusta!

Rusta igen!

Rusta, Epilog!


Jag måste nu säga att den här historien roar mig ärligt talat. Det har varit många känslor inblandade nu och ett par vändningar.

Från bestörtning när jag upptäcker att färgen är avtorkbar (dvs, den fällde inte bara som jag först tycktes tro, utan jag lyckades senare tvätta av färgen på en vägg nästan helt när vi målade om den med en våt trasa UTAN att gno särskilt mycket!) där jag först inte inser att jag förstås har rätt till kompensation både för färg och även för arbetstimmar och allt det där.


Dumma jag, jag var mest arg för att deras information inte var tillräcklig på spannarna och att de skulle förtydliga detta så att ingen mer än jag blev såhär lurad. Ingen mer än jag! Som om MITT merarbete inte spelar någon roll... *iq badboll!*


I efterhand är jag mest förbannad och jag blir mer och mer förbannad när jag förstår att det här inte är ett tillfälligt lurendrejeri utan alla som har mailat mig har fått samma argument "Vi får inga klagomål på vår färg!" Jo! Det får de! De har bevisligen fått ett flertal klagomål och flera än jag har haft tråkiga erfarenheter av Rustas färg! Ett ärende -minst- är dessutom på väg til ARN

ALLA missnöjda Rustas-färg-konsumenter har INTE köpt den matta färgen som jag gjorde och som därför får skylla mig själv! (Enligt rustas mailinformation ang matt färg, till mig altså!).


Nu vet jag ju att Rusta själva har sett mitt inlägg och att de återkommer ibland. I min källhistorik kan jag se googlingar nästan varje vecka, vissa perioder har det varit dagligen på sökorden "Rusta + Färg". Och man kommer in och läser mitt inlägg.Några har mailat och tackat för inlägget för de var på väg att köpa färg. Några har mailat deras egna erfarenheter och några berättar att man tidigare har klagat till er via internet andra har gått tillbaka till sina lokala affärer. Så att ni ALDRIG får klagomål är BULLSHIT!


Min upplevelse i korthet:

1. Jag är besviken på att informationen om färgens nackdelar inte stod på förpackningen.

2. Jag är besviken på att ni går ut och påstår att färgen håller god kvalitet och att ni rekommenderar helt uppåt väggarna, tillika att ni påstår att ni aldrig får klagomål när ni bevisligen har fått en del sådana.

3. Jag är nöjd med kundtjänsts första respons på mitt första mail. Snyggt jobbat den dagen!

4. Jag är besviken över första "erbjudandet" av kompensation. 3 tiolitersspannar, flera rullar maskeringstejp och 20-25 extra arbetstimmar motsvarade 3 nya spannar färg från ER! Ursäkta, besviken är inte ord. Det var ett stort hån! Man hånar inte kunder man vill behålla.

5. Kompensationen för 3 tioliterspannar färg, flera rullar maskeringsfärg samt 20-25 extra arbetstimmar blev från er sida sett sedermera 3x500 i presentkort. Ni får själva fundera över om det kändes relevant i förhållande till den tid det tog att återställa efter undermålig färg.

Men tja, mitt inlägg ligger kvar så skrattar bäst som skrattar sist. Kan jag bidra till att ett antal konsumenter slipper samma erfarenhet som jag själv, eftersom ni inte vidtar åtgärder eller kompenserar, så är jag ganska tillfreds. Och ni slapp inte helt gratis undan i alla fall.


För att ta bort mina inlägg så ... tja.

1. Förbättra informationen på er färg så att den motsvarar faktisk prestanda och kvalitet, med alla brister! ELLER byt leverantör!

2. Ersätt alla som har haft tråkiga erfarenheter av er undermåliga färg på en godtagbar nivå där ni räknar in även tidsåtgång, samt kringtillbehör.

Ni behöver inte börja med mitt fall men nog räknar jag med att ni är lite ledsna över att ni inte bemötte mig mer korrekt från första början, utan ni kan börja beta i högen av klagomål och gå tillbaka en liten tid bakåt också dessutom, -jag antar att ni dokumenterar alla klagomål och kompensationer som delas ut.


Jag vet inte vad ett par googlingar i veckan, kostar er i uteblivna försäljningar i längden? En blogg kan dessutom vara aktuell och sökbar i måååånga år. Kul va?


Ni som har tråkiga erfarenheter av Rustas färg, maila gärna! Även billiga produkter skall baske mig hålla vad de lovar!

 
 
Ingen bild

Elisabeth

10 december 2009 16:40

Du är härlig du Gitte! Det är så roligt när andra är arga =) /Elisabeth

 
Gitte

Gitte

10 december 2009 17:00

=)! Tar det positivt, eftersom jag inte går och är arg-arg på något nedbrytande sätt!

http://bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anna

10 december 2009 17:58

Fast att köpa färg på lågprisvaruhuset Rusta kanske man vid närmare eftertanke inte alls ska göra då de säljer allt från nagelfilar till elprylar. En riktigt målarbutike vore väl det bästa att vända sig till. Man får det man betalar för...

 
Gitte

Gitte

10 december 2009 21:47

Håller inte riktigt med! Man förväntar sig att få det som står på baksidan av förpackningen? OM man alltid fick vad man betalade för så skulle Gekås inte vara så stort som det är idag, eller hur? Rusta tillverkar inte själva sin färg, antar jag, utan det är förmodligen någon av dem som gömmer sig bakom andra varumärken till vardags. Det innebär att valet är att färgen till lågpris antingen är prisavskalad pg det ligger under annat varumärke eller att inköpsmängden är betydligt stor -vilket pressar inköpspris- ELLER att innehållet är sekunda. Men det finns inga likhetstecken mellan billigt och dålig prestanda eller kvalitet.

http://bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anna

10 december 2009 23:59

Nog har väl Rusta visat att det är likhetstecken mellan dålig kvalitet på färg och lågt pris...;-) Gekås är i mina ögon en stor skräp affär. Har varit där en gång och aldrig mera. Det som inte var förbrukningsvara, det höll inte länge. Billigt och dålig kvalitet går ofta hand i hand, dock inte alltid. Undantag finns.

 
Gitte

Gitte

11 december 2009 08:17

Nu vet jag inte när du besökte gekås, men visst jag väljer oftast att köpa etablerade varumärken när jag är där, så jag vet lite vad jag får. Men det urvalet är stort och till lägre pris, betydligt lägre pris, vad gäller ex hushållsprodukter, leksaker etc, etc, etc. När Mattell kan sälja sina dockor (fanns en sådan barbie igårkväll när jag var där) för 229 som går att hitta för närmare det dubbla (det var en av deras fina större förpackningar) så tror jag inte att de skiljer sig kvalitetsmässigt för att de är billigare? Eller lundbys dockhusserier för en struntsumma? Till jul kan man absolut fynda tomtesäcken där, och till vardags funkar städmedel och schampo precis lika bra som det man köper dyrare på coop och heter detsamma.

När det gällde färgen så ställde jag de frågor jag behövde i affären, och blev betryggad med att de inga klagomål får på färgen. Jag i mitt enfald trodde att vit färg var vit färg, att den skulle vara avtvättbar för att den är billig föll mig inte in. Men jag förklarade mitt behov och antog att personalen var införstådd med vad de säljer?

http://bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

j

4 mars 2010 18:30

Ja är man så dum handlar på rusta får man faktiskt skylla sig själv.
Att folk ska snåla säga dom inte har råd att handla kvalitetsfärg det är skitprat. Rustas färg blir dyrare än att köpa riktig färg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards