Direktlänk till inlägg 7 december 2009

Om det finns 10 saker en bra förälder INTE får göra, så har jag gjort ALLA idag!

Av Gitte - 7 december 2009 23:06

Idag var det en fullständigt hopplös dag att vara mamma, från början till slut. Faktiskt så illa så att jag gick bärsärkargång med mitt dåliga humör på facebook och svor så mycket att jag chockerade åtminstone en person med mitt språk. Vad f*nken hjälper det inte att sätta * i orden när man vill svära utav bara f*asen och ändå få det att se LITE bättre ut? Liksom? Nje, tydligen inte. Men jag har verkligen verkligen haft goda skäl att svära över både mig själv och relationen med allt vad barn heter och allt vad mammamåsten heter idag....


Lyss här noga, du kommer snart att känna dig som en helt superduktig förälder!

1. Jag missade matsäck


2. Jag missade dessutom att det var julabadsdag, vilket innebär badkläder.

Kunde dock rädda punkt 1 o 2 genom att ila till skolan i sista stund innan bussen gick. Annars hade det blivit KATASTROF!


3. Jag har missat en obligatorisk skoldag i lördags.

Ja, det hade jag. Eller jag missade åtminstone informationen om att det VAR obligatorisk skoldag i lördags så att jag kunde ringa återbud på den. Sorry, dagen var uppbokad för min del på annat sätt än att hålla tider på en skoldag och lördagen den här gången var inte förhandlingsbar. Noway. Förlåt men så kände jag idag, även om jag låter osedvanligt istadig. Men alla veckodagar går liksom åt till allt utom det jag borde, sammanhängande arbetstid, vad är det?? Dont touch my lördags, please!


5. Som förälder skall man inte ha annan uppfattning än fröknarna. Varför missar jag alltid detta faktum? Jag skall stå där med mössan i handen och lära mig att vara tyst, om inte annat så svir tabbarna över fortare för den som tiger samtycker, det vet vi ju alla. Jag kan nämligen inte hålla reda på papperslappar och informationsböcker och sådant. Det som inte finns på min dator eller i min telefon finns nämligen inte. Och det hjälper INTE att jag tänker att jag skall fylla i det sen när jag hinner för då är det glömt.


Det här var min förmiddag. Tror ni att läget var lugnt sen? Pha! Glöm, dröm, det här var bara förrätten.


De stora barnen ville leka med kompisar efter skolan. Eller leka heter det ju inte när man är 13 och 15, men jag envisas till deras irritation med att kalla det på detta viset. Så det får bli nästa punkt:

6. Man skall inte retas med sina barn, inte heller irritera dem bara för att det är roligt. Men det gör jag till vardags så det kanske inte gills idag?


7. Man skall inte säga saker något till sina barn och tro att informationen bakom orden betyder att budskapet går fram. Att ringa och säga "jag är på väg nu, gå ut" betyder förstås att man får sitta i bilen utanför medan den där inne ägnar sig åt avslutande hälsningsfraser innan man kan gå ut på gårdsplanen. Klockan var kvart i 6. Affären stängde 6. Jag hade ett barn kvar att hämta. OCH skulle handla dessutom. Ville åtminstone bli insläppt och dessutom slippa att hålla handelsbiträdet kvar på övertid. Jag åkte därifrån utan ett snopet barn. Ringer nästa barn. Samma resultat. Jag åkte även den här gången utan barn.

Handlade först, och ringde sedan skällande upp barn efter barn och DEN HÄR gången förstod bägge. De väntade som tillsagt. Men det är la f*nken med att det skulle vara så svårt att göra rätt FÖRSTA gången?


8. Man får inte skälla på sina barn. Jag skriver inte mer. För skällt har jag. Gapat och skrikit har jag -det var länge sedan sist jag var så arg som jag var idag. Och sagt fula ord har jag också. Jag tyckte inte ens själv att jag var rolig att umgås med. Men det var som en propp som brast. Det fattades bara att andra barn försökte att ringa och kolla vad som var på gång, givetvis för att ett barn ringde far och återgav direkt hur dum mamma var och pappa höll med förstås.... det hade varit LÖNT att någon hade ställt sig framför mig just då. Det HADE varit LÖNT! Jag skall inte säga att jag inte var glad. Jag skall nog säga att det STORA, dvs, det RIKTIGT stora utbrottet var nära. Ni vet, det där som innebär att man börjar kasta saker omkring sig också?


9. Man får inte vara långsint som förälder. Men det var jag idag. Det tog flera timmar innan jag gått ner i varv. Konstigt, det blev både plockat i diskmaskinen, städat på rum, tvättat, hängt upp tvätt, fixat kattlåda och annat smått och gott medans jag inte sa ett ljud till en levande varelse. Förstår inte vilken fe det är som har slängt runt med ett trollspö ikväll. Men bra blev det. Måste man verkligen bli såhär arg för att information skall tas på allvar? Jag tycker inte att det är roligt måste jag säga. Jag vill säga saker en gång och sen förväntar jag mig att de flesta faktiskt förstår enkel rak svenska och inser att det där kanske man skulle ta till sig. I varje fall när det kommer från en mamma som faktiskt är en person som FÅR dirigera en. Allt annat går helbort... ÄVEN om man går igenom massa pubertala perioder. Att ta upp jackan från golvet, eller städa sitt rum inverkar nämligen inte ett endaste dugg på personlighetsutvecklingen, så du som är unge; strid för det som är stridbart och värt det. Släpp allt det andra, liksom? Så blir du tillsagd att a; ta upp jackan så ta upp jackan. Blir du tillsagt att b; städa ditt rum, så städa ditt rum. Svårare än så behöver det faktiskt inte va? SEN kan vi liksom jiddra om det här med ingångstider och allt det andra, dvs, det man VILL vara med och påverka...


10. Man får inte diskutera sina barn medan de hör på. Men det gjorde jag det med, när sambon kom hem och jag berättade om min dag. Och den inkluderade i stort sett BARA ilska.


Idag hade jag hellre befunnit mig helt fågelfri på bahamas, med fötterna på bordet och haft fjärttävling med en väninnan helt utan tanke på plikt, måste, ansvar och uppgifter och krav på en förälder. Snälla? BARA EN DAG?? Inte längre, för sen skulle jag längta ihjäl mig efter dem förstås... Vad tusan gjorde man utan dem?? (Det är trots allt de som gör livet värt att leva överhuvudtaget!)

 
 
skogsnuvans

skogsnuvans

8 december 2009 08:56

Det är inte lätt att vara människa och minsann inte lätt att vara mamma heller. Inte kan man skrämma barn med tomten heller som dom gjorde när jag var liten. Men du, man är bara människa och idag blir säkert en bättre dag.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

8 december 2009 09:22

Tomten är en helig man för mig, som bor i Rovaniemi så honom skrämmer jag inga barn med. Nissarna som bor på loftet och som håller koll på barnen HELA året däremot, de är ju de värsta, och det är även de som ställer till massa ofog hela tiden som att flytta på saker och att höras mellan varven. ;)

Fast å andra sidan tror jag att man behöver p*ss-dagarna för att kunna ta tillvara på de bra, om inte annat. Vi har alla varit där de där kvällarna vi har lagt huvudet på kudden och insett att "idag höll jag nog inte ihop som jag borde och vojne, varför sa jag sådär?". Vår kväll slutade lugnare än den hade börjat men jag har nog lite att ställa till rätta i efterhand, och kanske de med. Det är nästa steg, jag tror ärligt talat att jag behövde en utrensning också. Systemet känns som nytt idag, *sträcker på lite lemmar* och mina barn vet att jag inte är ofelbar på något sätt. Tror jag. Hoppas jag. Jag hoppas att jag kan ställa till rätta och prata igenom saker och ting idag.

http://bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Persil,ja

8 december 2009 09:40

Skönt att supermorsedagarna är lite utspridda. Jag hade en BRA dag igår, så bra att jag kände mig superhjäteaktig. Såna dagar som du beskriver här har jag alltför många. Men min naturliga fråga måste komma här: Fick du mens i morse??? För när jag har mina tokutbrott som verkligen får världen att vibrera, då kommer mensen som ett brev på posten...:):):)
Jag ringde min barnmorska som följde mig och mina tre första graviditeter en gång när jag kände att mina pmsdagar bara blev föööör betungande på mitt samvete. Jag frågade om det fanns någon hjälp för jag blev SÅ arg på mina barn. Då sa hon så här : Pernilla! Du som är så lugn och snäll och tålmodig i vanliga fall ska vara GLAD för de här utbrotten. En gång i månaden rättar sig alla i leden och tillvaron stramar upp sig. Skulle du aldrig få de här utbrotten skulle ju inget fungera. VAR GLAD. Njut av dem.
Familjen mår bara bra av det!
Det var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ bra ord att höra då. För mest led jag av det dåliga samvetet. När jag kunde kasta det överbord blev det inte alls lika jobbigt. Tvärtom började jag se sambandet. Det BLEV ju faktiskt mer resultat av att jag inte var så snäll jämt. :):):):) Mer pms åt kwinnfolket!
Och jag är SÅÅÅÅ glad att jag inte är skild när jag hör det där med att barnen ringer pappa och klagar och han håller med. Morrrr"" Jävlar vad arg jag skulle bli!!!!!!!!!!!!

 
Gitte

Gitte

8 december 2009 11:59

Jamen du, tack gode gud för att inte heller jag är skild *skratt*. Men separerad får jag nog allt statera exempel med, jag har ju aldrig täntk tanken på att gifta mig förr. (Vissa dagar leker jag ju med tanken nuförtiden, men det är nog bara för att han inte vill, och för att jag tvungen skall testa på allt åtminstone en gång eller för att jag vill få min vilja fram, vet inte riktigt vilket ärligt talat.).

Men ja, hm. Jag dampade nog en stund över det med tror jag.... det är inte läge att stå och vara stöddig framför mig när jag är arg och komma med ett snett överlägset leende samtidigt som man tycker att man har ett övertag när man säger "vet du, pappa visste precis hur du är när du ändrar dina versioner i efterhand, det gör du alltid när du tvunget skall ha rätt". DET var överkurs, överkurs way beyond. Sen vet jag förstås inte om det var just så hans far lade orden förstås, för han kan nog ha tolkat till sin fördel. Jag blir nämligen lätt rabiat när det påstås att jag INTE har sagt precis det jag vet att jag har sagt! *grrrr, blir ju nästan arg igen, men inte om igår*.

Jag har noterat att vi har våra toppar och dalar på olika dagar. *skratt*. Det är absolut underbart, vi är alltid motvalls i pms-cykeln! Fast toppar kan vi ha samtidigt ibland! =)!

http://bortbytingen.bloggplatsen.se

 
heidi

heidi

8 december 2009 12:43

om du hade varit en kass mamma så hade du inte brytt dig om allt det här, och du hade i synnerhet inte bloggat om det! skall vi vara petiga så är det rätt tydligt att du bryr dig om dina barn:) och det är intressant att du hela tiden beskriver det från ditt perspektiv utan att lägga skulden på dina barn, genom att framställa dom som ovanligt besvärliga:)

Så, om något så framstår du som en mamma som bryr sig, som inte är perfekt alla gånger, och som medger det:)

jag har inga barn, men av det jag har hört av människor som har barn, så tror jag att många föräldrar känner igen sig i dig - skillnaden är bara att många håller tyst om det:)

http://knitbyheidi.typepad.com

 
Gitte

Gitte

8 december 2009 13:18

Alla som vill njuta av vackra skapelser skall defnitivt gå in på Heidis länk!

Tack för dina snälla ord, Heidi! Det glädjer mig att det går fram att jag inte avser att beskriva dem som besvärliga. Besvärliga är de inte alls, möjligtvis är de utrustade med en särdeles besvärlig mamma. Men kolliderar gör vi ibland, det bästa är att det går lika fort över. Men jag får nog fjäska lite extra idag för att de skall bli glada på mig igen tror jag. De har nog ett och annat att säga sin mor också efter gårdagens urladdningar.... *huvvua, river mina gråa* Jag är absolut inte konstruktiv när jag är arg, därför undviker jag oftast att bli det, igår hade jag dock inte den spärren. Men jag inbillar mig att de flesta av oss har varit där någon gång, sen kanske vi skäms i olika grad för det, jag har bestämt mig i förväg för att jag aldrig kommer att bli någon perfekt person i något avseende så då kan man lika gärna gå ut med fel och brister ochså... en vacker dag kanske någon ser det här och kan lätta sitt eget samvete med, och kanske till och med känna igen sig. Det är sällan någon av mina barn har dömt mig för mina dåliga dagar, och det är jag tacksam över!

http://bortbytingen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards