Alla inlägg under oktober 2009

Av Gitte - 5 oktober 2009 13:15

Nu är dragningen av priserna från Lollopard  gjord! Ni var som sagt inte så många tävlande, så ett par väl bekanta bloggare dök upp:


3:dje priset

  

2 stycken Lollopard mobilstrumpor gick till2:a priset

  

En spa-turban, går till


1:a priset

  

En krokodil, tapetfigur, går till


Jag hör genast av mig till er och får era adresser!

Stort tack till alla för er medverkan, hoppas ni vill vara med även nästa gång jag får ihop en utmaning eller utlottning. Jag tycker att det är så kul, så jag gör det mer än gärna igen!


ANNONS
Av Gitte - 5 oktober 2009 09:05

Min tävling avslutades den 30:e och jag skulle ha meddelat vinnare under helgen, likaså lagt upp det på bloggen.

Beklagar

Beklagar

Beklagar,

Helgen fick för fort. Kan man reklammera någonstans, och få en dag extra tillgodo måntro? Har inte ens någon tillräckligt god ursäkt för min försening, så jag låter bli att ens försöka mig på detta heller.

Men jag lovar dock bot och bättring, så det första jag gjorde idag var att börja para ihop adresser och bloggar och leta inlägg och så vidare.


Så håll ut. Om en liten stund vet vi alla -även jag- vem som går av med vinster som lyser upp tillvaron lite i blåsten. Ni var ju inte sååå många tävlande så har ni deltagit, är chansen rätt så stor!


Återkommer!

ANNONS
Av Gitte - 4 oktober 2009 13:05

Kommer att ställa frågan till mina kommande köpare:

"hur fick du information om mina varor?".


I de fall någon har rekommenderar mig, återkommer jag med överraskning förstås, eller bra rabatt vid kommande köp.


Det var ett bra förslag, tack för det! Det tar jag genast till mig!

Fortsätt gärna maila mig, med fler tips: bortbytingen@telia.com

Av Gitte - 4 oktober 2009 10:55

Jag kan ju inte bara sitta här på min häck om jag vill få ordning på min försäljningsstatistik. Fortsätter jag som jag gör så kan jag lika gärna lägga ner och fundera över om jag skulle få mina högskolepoäng översatta till det nya sättet att räkna poäng, och fundera över att ta mina resterande högskolepoäng för att få ett tjusigt intyg på att jag inte kan något egentligen, (är det inte det examina leder till inom beteendevetenskap?) tillräckligt bra för att någon skulle vilja betala mig för att få lov att nyttja mina tjänster. Eller varför inte börja från scratch? En utbildning inom journalistik? Fortsätta med ledarskap och organisation? Tja, det måste bli plan B och C och D. Men än så länge kämpar jag med plan A; att hitta en väg att fortsätta med det jag vill göra. Det jag gör eller jag kanske skulle säga INTE gör idag.


Så nu vet jag, att det jag inte har gjort och som jag skulle må bra av att göra:

*Styra upp en försäljningskampanj.

*hitta ett nätverk, helst bestående av vintage och retro-butiker. (Någon intresserad? Gärna olika inriktningar; finns det inte kan vi skapa ett, jag har en liten omöjlig tanke, som nog kan bli en god idè, behövs även någon som är duktig på hemsideskapande till det...).

*Inte låta mig nedslås av motgång. Det är nu vi testar att remmarna håller även i uppförsbacke. (Gaaah, lättare sagt än gjort).


Finns det någon som vill peppa mig eller ge mig ett tips eller en tanke, så maila mig på bortbytingen@telia.com

Av Gitte - 4 oktober 2009 10:26

På bland annat tapeter. Har ju inte förstått tidigare hur man gör underavdelningar, men nu skall det vara lite lättare att överskåda om man ex söker tapeter med blommor och medaljonger etc.


La även upp ett första utkast på bonader och vykort, men den sidan är precis under uppstart. Förstod inte riktigt hur jag skulle klura upp att inte blanda tapeter och kort och bonader så jag fick starta ett helt nytt konto för det. Det kan ni se HÄR.


Glöm inte att allt är till salu! Glad Så vid intresse, bara hojta högt! 


(Obs, det är inte fullt klart utan det är dagens event att göra det tydligare! Ännu en sak jag inte gjort!).


Av Gitte - 3 oktober 2009 21:38

Kan ju inte heller undanhålla de här:

En såå söt liten serie vykort med olika barnmotiv:  

Just det här kortet och ett kort med en flicka som dricker mjölk ger mig dock lite "obehagliga vibbar". Känns som vilken propagandabild som helst från tiden då sverige var "neutralt" *hurr*.   

  

Och så måste ni få en close-up på en papperslöpare, med midsommarmotiv. Hur gammal den är kan jag inte ens gissa, då den absolut ser ut som och känns som modell Ä:

  
Av Gitte - 3 oktober 2009 21:33

Måste förstås visa dessa, så söta:

 

Detaljbild: 

  

Och så denna:

  

Detaljbild:

  

Jag får absolut både John Blund och Fablernas Världs-vibbar utav dem. Kanske är de dock snäppet tidigare än så.
Av Gitte - 3 oktober 2009 18:13

Tja. Jag hade en väldigt god ambition idag. Jag skulle hitta mina pappersbonader. Det skulle finnas EN låda med bara bonader och en låda med lite blandat som även innehåller bonader. Men hur lätt var det? Blunda nu, för nu tänker jag visa en bild:

  

Bakom kulisserna i Bortbytingens Magasin!

Hm, var fasicken skulle jag börja? Där? Eller här:

  

Inte här i varje fall:

  

Och inte heller här:

  

Och inte i ett par hörnor till med lådor från golv till tak. Det gällde att tänka lite logiskt nu. Visst är det bara intryckt, men jag är inte oansvarig med det jag tycker om... altså har jag haft en tanke under den dagen vi hystade in allt här för att fortsätta med flytten hemma. Här finns det nämligen bara gamla lagervaror och bonaderna hade INTE åkt med lådorna med barnsecondhandprylarna, så mycket visste jag.


Säga vad man vill om mitt bristande ordningssinne, men även under stress fungerar jag enligt en viss logik. Vid tillfället var det som sagt stress, flertal lass fyllde både vind och magasin. Allt glas och hållbart har åkt upp, alla textiler och papper har åkt in i magasinet, för säkerhets skull. Magasinet är garanterat torrt och luften bra, vilket vinden egentligen också är, men en takläcka är svår att svära sig helt fri från i gamla byggnader. Så hade jag tänkt, det visste jag. Så därför fanns det inget annat ställe att leta än här.


Så, Gitte. Nu går vi tillbaka till dagen då ni flyttade grejjer. Vad gjorde du? Jo, du stod i magasinsporten och dirigerade in alla lådor beroende på innehåll. Korrekt, så var det. Vad hände sen?

Hm. Alla vykort och sedeladresser och smått och gott åkte upp på hyllor i den gamla konditoriglasdisken. Eller hur? (ej med på bild tyvärr). Gå nu dit och kontrollera att det är rätt:

  

Korrekt. Där låg de, världens sötaste barnvykort från 50-talet. Har ju hittat dem i kataloger från -53.

See, så sött så tungan krullar sig och örsnibbarna hoppar upp under tinningsfästet:

  

Hur är det med julkorten; ligger de där med? Jadå!

  

Gamla julkort, små vykort signerade Britt-Lis:

  

Tja, det gick som det brukar gå. Jag letar efter en sak men landar i något helt annat. Men jag tog mig tiden att ta fram vykorten som ni förstår och att njuta åt dem med. Jag älskar gamla pappersvaror, jag älskar gamla pappersvaror, jag älskar gamla pappersvaror och säg, har jag missuppfattat helt om dessa gamla vykort (30-50-tal) kan kallas Shabby Chic?

  

Se även dessa julkort, ack så söta de med:

  

Endera dagen skall jag leta fram ett gäng vykort till där tomten är motorburen, istället för renen åker han bil, veteranmoped och helikopter. Tror det skall vara fyra olika motiv, lätt roliga faktiskt.


Tog dock inte fram dem här:

  

Gamla superfina högtidsadresser i superhärligt riktigt gammaldags papper.


Nåja, jag fick ju släppa korten till sist, fast att det var kul. Det var ju inte det jag skulle göra. Hur var det nu, hur hade jag tänkt när vi fyllde magasinet? Kunde de stå i hyllan bakom Ylva? (Min skyltdocka, märkt -44 från Hindsgaul).

Näpp. Där hittade jag bara vaxduksrullar, fototapeter och textil, ex gamla strumpor som dessa här. Kan jag fresta med Knästrumpor från Anita i brunt och rött? Garanterat school-girl-tjusigt på alla sätt och vis:

  

Bara vänta tills jag hittar lådorna med strumpor, har übersexiga herrstrumpor (not!) från en tid vi inte vill ha tillbaka i både randigt och rutigt och jag vet inte vad ;). Betydligt äldre än dessa här.


Åki. Hyllan bakom ylva var ärligt talat det allra mest tänkbara stället men som sagt, där gick jag bet. Det värsta när jag fattar snabba beslut under stress är oftast inte att det inte blir rätt, för det blir det trots allt för det mesta (en av få avseenden där jag litar på mig själv), utan det allra värsta är att jag glömmer massor av detaljer om det får flyta lite tid. Jag måste därför gå tillbaka till sekunden för beslutet och se det passera revy och nästan genomleva det en gång till för att minnet skall flascha till. Det löjliga är att jag då faktiskt minns exakt vad folk har haft på sig och liknande ting. Helt onödigt och förspilld energi. Men visst, det var praktiskt när man skrev prov i skolan. Det var bara att tänka, "Napoleon 1805, vad var det nu Sture sa?" tänke-tänke-tänk: "Jo just det, han hade på sig vit skorta och grön lammulströja med det runda märket på bröstet och så lutade han sig över katedern och pannan rynkade sig i fem olika avdelningar när han berättade om Napoleons vinning vid slaget i Austerlistz (1805)". Ungefär så.  Först när jag har gått den omvägen kan jag minnas överhuvudtaget vad det var jag ville komma ihåg från början. Fast, snälla, fråga mig INTE var jag la nycklarna för fem minuter sedan, för det har jag ingen aning om. Sådana petitesser skapar jag inga minnesbilder av alls, förmodligen för att jag tänker på något helt annat medan jag lägger dem coh därav får jag leta VARJE gång jag behöver mina nycklar. Förr löste jag det genom att aldrig låsa någonstans och låta bilnycklarna sitta kvar i bilen, men där satte min sambo stopp när vi träffades... *suck* Så numera får jag leta. Nåja. Nu var det bonaderna som det gällde.


Jag hade altså på mig ett par blåjeans, mina näbbstövlar (det måste varit snö den dagen) och min svarta långa tröja med rosor på kragen. Och när sonen kom med bonadslådan sade jag:

Ställ dem längst upp på en hylla så att ingen råkar packa någonting på. Var stod vi då? Jo, vi stod där och jag tittade däråt och då måste de ligga DÄR!


Fick dock gräva mig bak, för det var i ett tidigt skede av fyllningen av min lådhög, och bakom lådhögen stod en hylla och heureka. Där var den!

  

Jag nöjde mig dock med att hitta EN låda idag! =)! Men skam den som ger sig!

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se