Alla inlägg under oktober 2009

Av Gitte - 26 oktober 2009 13:56

Det finns säkerligen massor av svar på den frågan. Om du har valt, så kommentera gärna nedan vad som motiverar just dig!

För oss fanns det massor av skäl. Jag för egen del läste ju humanekologi ett par år på folkhögskola under mitten-slutet av åttiotalet och hade fått med mig massor av skäl vid det tillfället. Det märkliga är att när man börjar intressera sig över hur vår jord mår så hittar man massor av information och teveprogram som skriker ut budskap om hur vår närmiljö egentligen ser ut och vilka bieffekter vår konsumtion har. Men det försvinner liksom i informationsflödet och får inte riktigt den slagkraft som det förtjänar. Var det någon som såg Uppdrag Granskning om plast i våra vattendrag? Det finns betydligt större mängder plastfibrer och plastartiklar än man har väntat sig, en ohyggligt skrämmande utveckling. Men jag antar att den stora massan couldn´t care less, för vi fortsätter att handla plastkläder, och liknande. Men vad ännu värre är, se det här: " Sannolikt kommer plastpartiklarna från slitage av bildäck och från textilier och syntetiska kläder. Men de kan även komma från naturmaterial som bomull, linne och ylle och är ett resultat av bearbetningen av dessa." Så inte ens om man köper naturmaterial kan man svärja sig fri från att bidra till plastnedskräpningen i VÅRA vattendrag här i sverige. Dvs, det är inte bara hav långtbortistan och tredje världen som är drabbade utan det är VÅRA fiskevatten där vi bor och den fisken som finns i fiskvagnarna nära OSS som lever i ett plastfyllt hav... skrämmande. Vad gör vi?


Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om i vanlig ordning.


I vårt fall så hade vi fått en liten parvel, sådär på efterslänten, jag skulle ju inte ha fler ungar och min nuvunna sambo sedan ett par år tillbaka skulle ju inte ha barn, men det sket ju sig lite, som tur var. Och så stod vi där. Jag som hade sparat varenda jädrans barntillbehörsgrunka sedan fyra barn, och en relativt nyskaffad sambo som minsann med eftertryck uttryckte att "MITT barn skall INTE ha arvegods, så du kan slänga alltihop om du inte vill spara till de större". Öh, tja. Det var en liten kulturkrock kan jag väl säga, när secondhandnyttjaren mötte chrome-och-läder-ungkarls-travellern-med-hästsvans. (Eller den finska neanderthalaren som några andra känner igen honom som...). Men begagnat och gammalt junk stod liksom inte högt på hans önskelista och hade han fått som han hade velat så hade vi slängt alla mina gamla grunkor och skaffat nytt, helst vräkiga skinnsoffor och sånt. Men om jag nu får lov att säga det; som TUR VAR så kom då en liten minikris i vårt samliv.

Det är så att min sambo älskar att resa. Han har album efter album fullt med resfoton och minnen från sina resor som varit av lite olika längd. Och tja, jag hade då rakt aldrig rest så nu tyckte han att det var dags. Han ville boka en resa och började leta resmål för hela familjen.


Men hallå? E du galen eller?

Han gick ner rejält i inkomst när lilleman föddes mycket för att han ville ha lite mer regelbundna tider hos oss, och mindre ansvar på jobbet, då han ville prioritera familjen. Me like, men man kan inte planera att börja resa med sju pers, mindre inkomst och dessutom ville vi dra ut på föräldrarledigheten som skulle räcka länge, och dessutom lämna över ett halvårs pappaledighet -minst- till honom när jag ammat färdigt och jag som gärna ammar länge.


För att göra den långa historien så kort som möjligt så innebar det här året att våra olika intressen smälte samman och hittade en gemensam hållning.

Vi la upp ett excel-program där vi skrev upp ALLA intäkter och utgifter, in på minsta plastpåsen, la upp en del huvudgrupper och första månaden spenderade vi precis lika obekymmersamt som tidigare. Sen tog vi alla ungarna för en månadsgenomgång för att se vad vi kunde spara in på och dra in på, byta varumärken, byta affärer etc, etc, etc.

Från att tillsammans ha en ganska hygglig inkomst till att ha minimalt och ändå vilja få MER pengar över, går det? Ja, det gjorde det faktiskt.

Ett sparområde var att gå över i större utsträckning till secondhand när det ex gäller kläder och produkter som vi behövde. Vilket förstås innebar att ALLA mina sparade barngrunkor kom till heders igen och sambon faktiskt gick med på att köpa en begagnad barnvagn för 500:- istället för en sprillans ny för 7500:-, som vi inte ens hade fått tillbaka hälften för när vi hade använt den. Det var en STOR besparing!


Det året åkte vi sju pers, två vuxna och fem barn först till Marocco i Januari.

När vi kom hem var vi så ressugna att vi fortsatte i samma stil, så i Augusti samma år, åkte vi en sväng till Rhodos med när vi ändå höll på.

Trots att jag inte tog ut mer än 3-5 dagar inkl garantidagar -så fort vi fick ta ut det- per vecka och trots att sambon altså gick ner väldigt mycket i månadsdinkomst. Och faktum är att vi sällan har kunnat unna oss så mycket som under den tiden, för mycket mycket mindre pengar än förr!


Senare gick vi in i gamla vanor igen, inte i riktigt samma utsträckning som tidigare, utan lite klokare blev vi på sikt. Sedan fick vi en flärp 2004 när vi en månad återigen betalade elräkningen som då låg på ca 2000:- per månad.

-Vad fasen, måste vi verkligen ha det såhär? Kan vi inte flytta ut på landet?

Sagt och gjort. Det blev ytterligare en ny erfarenhet, och sedan dess har jag ju ställt mig själv utanför allt vad det trygga lönesystemet och inkomst heter, men det är en helt annan historia... (som jag nog inte utan vidare rekommenderar någon annan om man är någotsånär sunt förskaffad).


Ps. Hur är det idag? Jo, om jag vill köpa något av något slag, så frågar sambon; "finns det inget på blocket?" så nog har han ändrat sin attityd på senare år... *skratt*

ANNONS
Av Gitte - 26 oktober 2009 13:45

Men snälla, i fortsättningen kanske vi kan få sådan reklam INNAN ni omsätter det? Ett annat praktexempel var ju ex när ni bytte från bloggagratis till bloggplatsen. Desto mindre ni informerar i förväg, desto mer förvirring och negativa reaktioner väcker ni!

Annars gör ni ett kanonjobb!

Tack för möjligheten att kunna putta ut skiten i sidan så man slipper se den eller kan bläddra förbi den snabbt. Men jag skulle bli ÄNNU gladare om det gick att välja om man vill ha den högst upp i kanten eller längst ner... desto längre ner, desto mindre stör det...

ANNONS
Av Gitte - 25 oktober 2009 19:27

Idag har jag baske mig varit minst sagt manisk, min stackars hjärna är totalt överkokt och jag tror att jag vet varför. Jag har skaffat mig en spikmatta, måste vara det? I vilket fall som helst har jag A.B.S.O.L.U.T ingen PMS och inte den minsta känsla av att Jante varken sitter på min axel eller att Brahe manövrerar min hjärnbalk eller att Ågren sitter i solarplexxus. Så jag tog tillfället i akt och startade en grupp jag själv har saknat på facebook.

Gå med här och tipsa om:

*närproducerat,

*loppisar,

*gårdsbutiker,

*halländska produkter vi hittar i dagligvaruhandeln

*handlare som säljer närodlade produkter

*dagens middag du lagar med närodlat och närproducerat

*loppisar i din närhet

*risa och rosa

*gör reklam för din verksamhet i halland, din ekologiska odling, egenproducrade honung, din eternellodling, din örtagård, eller vad som helst!


Tillsammans kan vi skapa en hur bra grund som helst för en hållbar utveckling och tänk vad mysigt det vore med en bra och underhållande resplan för att besöka det ekologiska Halland! Vi är ju stolta över vårt län, eller hur?


Och kom ihåg att gruppen är GARANTERAT jantefri. Det betyder att du får lägga HUR MÅNGA INLÄGG SOM HELST, utan att någon tycker att du tar för stor plats. Och någon måste ju dämpa mig och mitt eviga facebooks-spammande, eller hur?

Welcome!


Bloppis-annons
Av Gitte - 25 oktober 2009 10:12

Funderar du på att göra en annorlunda fondvägg, tapetsera i torpet, vill ha gamla tapeter till pyssel eller liknande så kika gärna på den här länken:

http://www.flickr.com/photos/37532886@N04/

Gamla originaltapeter från 60-780-talet i första hand. (Enstaka variant från 50-talet finns kvar, se länk).


Alla varianter som inte är prismärka, 200:- rullen. Men som introduktionserbjudande för att detta är min första bloppisannons lämnar jag 20% rabatt vid köp av 2 rullar eller fler till och med den 31 oktober.

Tapeterna finns i mellersta halland, kan ses på plats eller skickas per post. Vid postförsändning tillkommer porto enligt postens tariff.


Skär även bitar till lapptapetväggar eller pyssel:

lappvägg  

(Observera att väggen på bild inte fått sina lister och fönsterkarmar målade ännu, en bild på färdigt resultat kommer inom kort i bloggen).


Några exempel på tapeter, alla varianter finns från 2-15 rullar och kan ej nybeställas, se fler via länken ovan:

grön medaljong   gulbrun medaljong   hildesia klocka   blå syren   Vårgrön retrotapet   grön blommedaljong   blå spalje   snödroppar   gröngulblom   Gulblommig tapet, 60-talpersikavinyl   grön medaljong   Grönblom   Vinyltapet   brunmedaljong   brunblom   orangebrunblom   minimedaljong   streckmedaljong   gammaldags   faddorangeblomrapport   gråblomkantskäras   rosa hjärteblom   finnbomedaljong   vinrödmossmedaljong   blålilablom   stor chokladbrun medaljong   silberstrefen grön   grönrut   rosa småblommig   ljusblå småblommig   brungulblom   stormönstrad   mjuk medaljong   stormönstrad   ljusgrön blomsnurra   rosa stänktapet   rosa småblom   gul småblom   brun småblom   brun löjtnantshjärta   brungul                                                  
                                           
Möbler & Heminredning, Säljes - Falkenberg (Hallands län)
Pris:    200:-
Telefon:    0346-94122
Av Gitte - 25 oktober 2009 09:39

Bloggplatsen har startat ett nytt giv, eller nytt och nytt, det bygger på samma tanke som blogg.se hade i somras. Men jovisst, jag skall absolut testa det, så ni som läser regelbundet hoppas att ni står ut med ett par annonser, behöver ju verkligen verkligen att få igång några fler kunder och nya köpgrupper på tapeter för att jag skall kunna fortsätta överhuvudtaget. Finge jag ett antal fler köpare snabbt NU så har jag till och med möjligheten att öka på med fler varianter då jag har hittat ett lager jag bara absolut måste besöka, men har man inga pengar är det inte lönt att åka och titta ens... *suckar*. Så tio snabba kunder hade gjort underverk, tro mig!


Oj, måste berätta att jag tror att räknaren fick tuppjuck den 23, då hade jag enligt statistiken 366 unika besökare... (hm, kanske dags att strama upp sig själv lite när man skriver, jag får ju ur mig precis vad som helst mellan varven helt utan tanke på att det kan få några konsekvenser...) vilket är supermycket för mig.


Faktiskt så mycket att den här månaden redan har överstigit förra månadens besöksantal (ligger på 1820 i skrivande stund, vilket jag tycker är horribelt mycket, jante står och skriker mig i örat att jag inte skall tro att det betyder något som helst:

"ALLIHOP är dina ovänner och de sitter och skrattar åt dina fjanterier"

Av Gitte - 25 oktober 2009 00:16

Ursäkta mig, skönjar jag en jäkla lancomemaskaraflashreklamgrej under mitt förra inlägg? Vem fan har satt det där? Inte jag! Den förra bloggen var en reklamfri blogg, har det ändrats nu? Det har jag ju inte riktigt ställt in mig på liksom...


Ps. Nu fanns reklamen under det här inlägget. Vad i helsefyr är det här?? Får vi inte nog med kommersiell jox överallt så att vi måste dras med det på alla bloggar nu? Någon som vet en reklamfri bloggportal?

Av Gitte - 24 oktober 2009 21:49

En såå söt och omklädd karmstol. Gives me an old feeling, liksom, med de rottingklädda karmarna....

  

Två likadana. Funkar absolut som de är. Men... asså... när undersidan ser ut såhär:

  

Så BARA MÅSTE det ju undersökas, kan det vara sadelgjord i ryggen med??

  

Yepp! Es war!

  

Inte dum alls faktiskt...

  

Hm. Jag måste nog...

  

Klä av den andra med. Definitivt bättre såhär... Kudden kan la få bo kvar då... åtminstone tillfälligt!


Av Gitte - 24 oktober 2009 21:37

  

Det finns röda strumpor,

det finns gröna strumpor

randiga strumpor

tunna strumpor

tjocka strumpor

små strumpor

stora strumpor

noppiga strumpor

pippi-strumpor

bamse-strumpor

fix-strumpor

omärkta strumpor

halk-strumpor

nya strumpor

gamla strumpor

creppiga stumpor

nylon strumpor

ull strumpor

bommulls strumpor

och många många fler sorter. Jag lovar en väldigt spännande rundtur. Tar ca en heldag. På köpet får du lov att sätta näven i VARENDA strumpa jag kan uppbringa.


Något som dock inte skall finnas på Bortbytingen nu efter dagens spännande event är:

slitna strumpor

missfärgade strumpor

åldrade strumpor

feltvättade strumpor

Och hör och häpna: HALKSTRUMPOR FRÅN POLARN OCH PYRET!

 

Skärpning PO.P säger jag bara! Varenda halkstrumpa från dem kasserades (och det var MÅNGA par!! Olika utföranden, olika kollektioner) för att halkgummit var hårt och faktiskt snarare skulle vara varligt halt, mer än utgöra något som helst halkskydd. Livsfarliga! Då är till och med Gekås halksockar bättre, och de kostar 11,95 paret, även efter ett par tvättar är gummit strävt och utgör halkskydd.

  


Tja, annars, det artar sig.

Första sorteringen är gjord, det är dock inte iordningsställt riktigt men ni får en undervägsbild i alla fall:

Los babyhörna:

  

Tänk bort lite av oordningen är ni snälla!Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se