Direktlänk till inlägg 2 oktober 2009

Jag är så jädrans besviken....

Av Gitte - 2 oktober 2009 18:26

på Rödgröna bloggen

Fasen, jag hade väntat mig lite pang-pang och action, men vad händer?


Jag citerar ett par urval, fler kan hittas:

*Finansministern ägnade sju minuter åt att.........

*Dagen efter kommenterade ordföranden i regeringens eget Finanspolitiska Råd........

*Jag blev inte speciellt förvånad över att statsministern undvek att besvara frågan....

*Igår ställde jag en fråga till Fredrik Reinfeldt under.....

*Men miljöminister Andreas Carlgren sa för bara några månader sen att.......

*Propositionen borde ha behandlat--- propostionen borde... propositionen borde...

*Fredrik Reinfeldt skröt i tisdagens regeringsförklaring...

*Arbetslöshetsalliansens utspel är kosmetiska....

*Reinfeldt har gång på gång lovat...

*Så sent som för ett år sedan läste Fredrik Reinfeldt upp....

*Istället för investeringar i jobb har regeringen....Men vad fasen är det här då? Om jag vill veta mer om alliansens eller Reinfeldts politik så går jag väl för sjuttion gubbar in och läser DERAS bloggar och DERAS uttalanden? Asså, allvarligt, jag fixar inte den här nivån på dialog eller konflikthantering.

Jag försöker nästan VARJE dag lära mina små barn att "det spelar inte någon roll vad han eller hon gjorde. Vad gjorde DU? Hur vill DU ha det? Vad tycker DU är riktigt? Vad tycker DU är viktigt?"

Och så sitter det vuxna människor på partiledarnivå och gör precis samma sak som man försöker lära barn låta bli? Skall vi ha samma fiasko som förra mandatperioden, där de politiska utspelen går ut på att i högre grad misskreditera sina motståndare än att vara tydlig med vad man själv vill och ämnar att göra?


Jag råder baskemig varenda människa till att sluta titta på alla valprogram, att sluta lyssna på politiska debatter, att sluta upp med att försöka bilda sig en uppfattning om vad DE egentligen SÄGER SIG SÄGA när de i själva verket i en valdebatt väljer att klä sina meningar i passande ord. Man behöver inte gå längre än till ideologi många gånger, hemligheterna ligger väl synliga där!


Går man till ideologi, så är det så uppenbart vad som kommer att ske, det var det även vid förra valet, och det kunde kläs så snyggt i begreppet "det nya arbetarpartiet". Vi har ju varit där förr, sett de bruna skjortorna in action, så varför blir vi ens förbannade eller förvånade när de fullföljer det de hela tiden har sagt sig skulla göra? Utarma statens åtaganden och verksamheter och lägga en extra hundring i nöjda löntagares fickor, för att inte snacka om de stora sedlarna på de förmögnas konton?


Den här gången är det närande och tärande som skall skiljas ur och ytterligare lamslås. Som alltid i ett samhälle i en konjunkturnedgång, så blir det viktigt att skilja ur "riktigt behövande" från "oriktigt behövande". Det som är så skrämmande denna gång är att det blir en gränsförflyttning mellan vilka som är "riktigt och oriktigt" behövande idag. "Men för jisses människa, ligger du i koma? Men i en vaktkur eller passérport är det ingen som kommer att märka det här, så om vi sätter dig i stolen här med ett gevär på axel så behöver du ingen sjukersättning, eller hur?" (=  "Vi frågar inte hur sjuk du är, vi frågar hur du är sjuk"...)


Vad som inte är lika tydligt, ponera att sossarna eller "vi" -rödgrön allians- verkligen kommer till regeringspostion efter nästa val. Kommer man att återställa välfärdssystemen? Det är baske mig precis det jag vill veta. Jag vill inte veta hur andra partiledare har uttalat sig i frågan, och vi vet vilka beslut som ligger till grund för förändringarna som har skett idag, min viktiga brännande fråga är: KOMMER NI ATT ÅTERSTÄLLA, KOMMER NI ATT PRIORITERA, KOMMER NI ATT OMFÖRDELA, etc, etc, etc. Jag vill se människor in action, jag vill se situationer belysas, jag vill se åtgärdsprogram för hemlöshet, människor som lever på fattigdomsmarginalerna, vad skall man göra åt att fler och fler barn växer upp i fattiga familjer, på vilket sätt skall man omsätta medel i samhället så att det kommer behövande till gagn istället för sänkta skatter, etc, etc, etc. Vi vill ha en värdigare skola än den vi har idag, fler resurser både till barn som faktiskt behöver mer stimulans än den de får idag, vi vill ha fler resurser till funktionshindrade, människor, personer, individer, etc, etc. etc. Det är sånt jag vill se. Jag skiter väl för fasen i vad Reinfeldt sa igår, det är väl inte det ni skall bygga er politik på?


Börja vara T.Y.D.L.I.G.A så att vanligt folk inte bara orkar öppna öronen, utan faktiskt inte kan låta bli att göra annat: för ärligt, skvaller och kafferep är inte riktigt vad vi (JAG!) vill ha av er!


Ett par goda exempel från samma sida kan jag dock plocka ut:

* I den rödgröna uppgörelsen om energipolitik slår vi fast att kärnkraften ska fasas ut och vi säger nej till uranbrytning i Sverige. (Maria Wetterstrand)

*Med en rödgrön politik blir klimatpolitiken på riktigt, inte bara en retorisk undanflykt. Vi är beredda att göra nya klimatinvesteringar direkt efter valet nästa år. (Maria Wetterstrand)


Jag vill se mer av sånt här från mitt eget parti.

Lars Ohly, kavla upp ärmarna nu och var en god förebild!
 
ANNONS
 
Ingen bild

Persil,ja

2 oktober 2009 22:45

Intet nytt under solen! Har det någonsin varit annat än sandlådenivå eller pajkastning. Jag önskar att de som blev politiker vågade vara människor som sa fel saker men ändå försökte säga viktiga ärliga saker. Nu är det som att de skickas på kurs i att inte säga nåt viktigt men använda så många (svåra) ord som möjligt så att in princip ingen ska kunna säga något om vad de egentligen sa- Lustigt sitter just nu med I´m an anarchist med Sex Pistols----....

 
Ingen bild

Persil,ja

2 oktober 2009 22:45

I hörlurarna alltså....:D

 
Gitte

Gitte

3 oktober 2009 08:55

Nu vet jag inte hur det ser ut högre upp i "sandhögen" *skratt* men jag lovar och svär på heder och det samvete jag har kvar att jag i varje fall inte skickats någonstans för att låta bli att säga något högt ;). Jag hade själv ett himla stort politikerförakt innan jag själv blev fritidspolitiker, måste jag säga.
Vad avhåller mig idag? Flera saker, men framförallt blir det otroligt hämmande att uttala sig för ett helt parti när man sprider sitt missnöje. Det är mycket lättare att skicka iväg en ilsken insändare som privatperson och skriva under med sitt eget namn, som inte drabbar någon annan än sig själv, än när man måste lägga till den där lilla tillhörighetsbokstaven bakom namnet, för det innebär helt plötsligt att ett helt jäkla parti får ta ansvar för det jag dampar ur mig. Sa Gitte P. (v). =)!

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Persil,ja

4 oktober 2009 20:49

Jo. det ligger väl nåt i det. Jag tänkte mest på de där högre upp, typ Sahlin, Bodström. Reinfeldt och gänget. De är ju experter på att säga långa meningar utan att säga nåt egentligen. Fritidspolitiker och kanske kommunpolitiker är nog lite mer "oskolade". Jag tycker att demokratin är hotad av media. Idag bestämmer vi till stor del vilket parti vi gillar genom att lyssna på media. Medias makt är alltså ofantligt stor. IDag verkar all media stå på samma sida-dvs sin egen. Största maktfaktorn i Sverige som jag brukar hävda- Tacka vet jag politik på lägre nivå, den slipper mediabevakning och är frisk och sund!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - Lördag 23 feb 16:56

  NI som hängde i min blogg "förr" dvs, när den var aktiv minns säkert att jag har ett stort antal vintage nibs eller stålspetsar till pennskaft från en gammal bokhandel som skulle byta ägare efter generationer i samma familj. De nya ägarna visade t...

Av Gitte - Fredag 22 feb 10:45

  Jag fick nyligen in ett litet ljuvligt parti knappar från en nerlagd gammal manufaktur i Dalarna. En hel del jättefina och ganska mycket färgglada bruksknappar. Men sen var det en stor del svarta och vita och grå och bruna knappar. Oftast har jag ...

Av Gitte - 5 juni 2018 12:29


  Den här sommaren fortsätter att vara galen. Fortsätter och fortsätter, ungefär som regnet förra året. Då var det tvärtom, det blev liksom aldrig sommar innan det var höst. Det blir så himla spännande att se fortsättningen men det är också lite l...

Av Gitte - 3 juni 2018 12:22


  VILKEN SOMMAR?? Asså, juni har knappt börjat och vi har haft mer än en månads högskommarvärme och det blir bara mer och mer och mer av varan. Det är inte väder för att sitta inne eller skriva blogginlägg men jag försöker ändå få jobbat undan änd...

Av Gitte - 29 maj 2018 16:27


  Jag borde verkligen jubla över årets sommarväder hittills. Kan vi ha sådan tur att det står sig hela sommaren och att den blir lång? Det är inte ens juni och redan nu ser det ut som om körsbären är på gång, så jag kan aldrig tänka mig att det sk...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se