Alla inlägg under september 2009

Av Gitte - 6 september 2009 17:55

Tycker att jag har tjatat om strukturtapeter i flera dagar nu, så jag visar upp varianterna. Och tja, jag som har svårt att göra färgade tapeter rättvisa när jag fotar, lyckades förstås inte med dessa bleka varianter heller. Men jag måste nog säga att jag är lite omvänd. Riktigt så rysliga som jag minns dem är de ärligt talat inte. Små små söta detaljer gör faktiskt en hel del trots allt:

 

Faktiskt riktigt sött! Men äsch, ni ser så dåligt det framstår på min helbild? *snyftar!*.

 

Ännu en variant från samma tillverkare:

 

Jag fullkomligt älskar den här dekalen:

 

Det riktigt skriker tidigt åttiotal om den. Skulle nästan gissa att den här är den tidigaste utav strukturvarianterna jag har lyckats lägga vantarna på.


En skir liten variant till, det var den här som fick mig att få kalla kårar sist, men sedd såhär avdammad och framplockad, så är den ju inte alls dum egentligen. Lagom aprikos-pastellig.

 


Ännu en hystisk dekal:

 

Eller den här, ligger nog i klassen att tävla om tidig variant med Ideal-tapeten:

 

Som ni märker har jag nästan fastnat mer för själva dekalerna på tapeterna än på tapeterna, men de är otroligt läckra! *nerd-me*

 

Och den här:

 

Sen finns det ett fåtal varianter med endast en eller ett par rullar, dem har jag inte lagt så mycket möda på i nuläget. Några utav dem är "roll-over-tapeter"  som skall rollas så man uppnår egen önskad nyans. Här är en sån variant, eller en detalj av:

 

 Men just de varianterna tillhör dem jag inte gått igenom så noga än, då de fanns i ett fåtal exemplar. Det tar vi en annan dag!


Av Gitte - 6 september 2009 11:21

Idag åker jag och sorterar vita tapeter efter tillverkare och artikelnummer/sort.

Jag chockerar mig själv.

Det FINNS snygga, vita, 80-talstapeter! =O!

Har spanat in en sort jag är så nyfiken på att se lite mer av, med präglade rosor, sau djefflar onderbaur. Så jag har nog slagit i skallen på något sätt ändå, eller vad tror ni?

Av Gitte - 5 september 2009 19:16

På order av Tant Grön kommer här en kavalkad med bilder på tapeter som det endast finns en rulle utav. Tanken var egentligen inte att ta bild på dem, utan lägga dem direkt på "pyssel-högen", men när TG ryter så lyder man! (Gammalt djungelordspråk).

Så självklart, jag vågar inte annat, men de finns endast att se här. Alla rullar är avplastade.


Det fanns en variant från Sandersons som hade samma typ av slingermönster, som verkar fortsätta och fortsätta hela vägen upp; måste ju rikta en fråga till Skaffaren om det var någotsånthär han mindes från sin barndom? Det framgår inte riktigt av bilden, men den är lite gräddigt rosa.  


Den här är riktigt läcker, men det första på rullen behöver tas bort:


En riktigt schysste murrig medaljong.


En vinyltapet, en Decorene, har för mig att den var pre-pasted men den behöver nog ändå en omgång lim i botten? Men det är ändå inte otänkbart att det är helt funktionsdugligt förklister!


Såå läcker. Papperstapet. Med gulddekor.


Dessa två som följer nedan var Borges tapeter med Achtung-lappar i. Dvs, omvänt rullade på rullen. En grön:


En brun:


Es war alles!


Av Gitte - 5 september 2009 19:06

Apropå varunamnet jag inte kunde tyda härförleden så hittade jag en annan rulle med samma otydliga stämpel men med en ceriserosa lapp instucken med denna text. Så nu vet jag vad slingertapeten har för tillverkare. Måste säga att jag gillar flera av Borges varianter. Men jag har en liten förkärlek till såväl engelska, danska, tyska och finska tapeter överlag tror jag. När jag fastar extra-extra för en rulle så är den sällan svensk. Med ett undantag, men den får jag visa en annan dag för den har jag inte tagit bild på. Det kommer när den sitter på min vägg i lokalen.


Men, nu är varenda tapterulle som Wanja kom med genomgången och sorterad. Några prickstänkvarianter där det endast finns en rulle kvar utav har jag inte tagit bild på, men det rör sig om en fem-sex varianter. Alla tapeter kan nu ses på min länk i sidan för den som är nyfiken, med några undantag, nämligen de lite finare tapeter -enligt mitt tycke- som det endast finns en rulle utav. Kommer i nästa inlägg.


Blev färdig helt lagom med att sortera och gå igenom just idag, men okej, jag tryckte på mig själv lite extra. Jag började ju dagen med att hämta ett litet parti 80-tals strukturtapeter. De ligger nu avdammade och redo för genomgång imorgon. Men! Hör och häpna. Jag som inte gillar åttiotal har fallit för ett par varianter som är avsedda för att måla på för att få egen färgsättning. Är ju väldigt svag för vackra rosor och sånt! =)! Men det är morgondagens spänning, mer om det kommer senare.


Har dock inte hunnit gå igenom säckarna, men nu vet jag var de kommer ifrån. Jag tackar och bugar, och har petat lite, och jag tror nog allt att jag hittade en stuvhög med sjuttiotalstyger om inte mitt norra öga skådade fel. Gissa om det är spännande.



Av Gitte - 5 september 2009 18:19

Insåg att jag inte hann med att åka om granngården idag, och jag beklagade mig för min hyresvärd. Som genast fann på råd och tog med mig ner i källaren. Inte vilken källare som helst, ärligt talat, utan den finaste och mest hemtrevliga källare jag någonsin har besökt. Fick slita mig ifrån orange Erik Kold kaffeburkar, plastvattenkannor och rakbladskonservburkar för avlagda rakblad från Matador; och det var SVÅRT!

Till sist kom jag dock därifrån utan att ha tagit med mig mer än det vi kom för. Ett par väl invigda musburar av bästa sort! Sedan inventerades hyresvärdens kylskåp för för kvällen á lá karte. På menyn står:

Lökkorv av finaste sort. Tror att det skall kunna behaga de bjudna.

Tillsammans med lilleman så kom jag fram till att de nog kunde läsa i alla fall. Så nu står det uppdukat och klart. Lite vemodigt blir det förstås, men vi försöker att inte sörja ihjäl oss och tror aldeles säkert att OM någon tackar ja till kalaset, så kommer de visst att trivas i en skog ett par mil bort.


Alla är dock inte bjudna. Sorry, Åke och Tjockholmen. Ni får inte vara med!

Sen gick vi på musbajsjakt. Ett riktigt spännande event ärligt talat. Vi hittade inte en endaste en, men då jag insåg att idag blir det många timmars jobb, och något spännande fick en sjuåring allt ha för sig medan trista mamma håller på med gamla tapeter, så fick han gå på skattjakt ensam.

Han skulle få en HEL krona för varje litnaste musbajs han kunde uppbringa.

Han hittade inte en endaste en, så jag fick hitta på annat sätt att belöna hans dagliga slit.

Imorgon hoppas vi innerligt att burarna är lika tomma som de var när vi åkte!

Av Gitte - 5 september 2009 17:00

När jag kom hem nu i eftermiddag fanns det ett helt underbart mail i min inkorg. Jag var redan glad, någon har ju tänt en stor och gul och lysande partylampan mitt på himlen, och sådana dagar är det som om alla människor man möter ler lite extra. Men sen läste jag det här och blev ännu gladare. Skickar inte runt spam-mail, av två skäl. Dels är det inte alls som uppskattar det. Men det viktigaste skälet är egentligen att jag inte behärskar telias webmail med adresser och funktioner och sånt där. Tekniska jag, liksom.


Då jag vet att jag genast gjorde mig sökbar för Telias internetgranskare, när jag skrev det magiska ordet T.E.L.I.A, och man således kommer att läsa min blogg igen, så får ni en extra varm hälsning från mig; ni som sitter och jobbar där. Den här är även tilägnad er! Med hopp om att ni uppskattar den lika mycket som jag gjorde, och så gäller även alla ni andra! =)!


Avsändaren är en kvinna som alltid har gjort mig glad och som jag är såå glad över att ha återupprättat kontakt med. Vi möttes under början på nittiotalet, i samband med hjälparbete gentemot polska barnhem och har gjort ett par riktigt roliga resor tillsammans dit. Och jag kommer nog aldrig att sluta hoppas på att hon en vacker dag gör allvar av sitt hot att flytta ner hit till mina breddgrader! *vinkar högt och hoppas att du ser det här, du vet vem du är!*.

Men här följer ett par tänkvärda rader. Det är långt, men läs det i sin helhet!

.............................

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid

på gott humör och har alltid något positivt att säga.


När någon frågade honom hur han mådde svarade han:


'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.


Han var en naturlig inspiratör... Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.


Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'


Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'


Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.


Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.


Jag väljer de positiva sidorna i livet.


'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.


'Det är det', svarade Kalle.. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.


Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.


Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.


Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.


Jag funderade över vad Kalle hade sagt.


Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.


Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.


Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'


Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.


'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.


'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.


'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag


Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.


Vad gjorde du då?', frågade jag.


Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.


Hon frågade om jag var allergisk mot något.


Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.


Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.


Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva.. Operera mig som om jag var levande, inte död'.


Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.


Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut..


Inställningen är, trots allt, allt.


Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34


Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.


Nu har du två valmöjligheter:


1. Radera detta


2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om.


Jag hoppas att du väljer alternativ 2. Det gjorde jag.


Subjekt:  När det känns för j-ligt, tänk så här.....


Jag är tacksam...... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.


.....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.


.... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.


.....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.


.... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.


...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.


... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.


... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.


.... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.


.... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.


.... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig


.... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.


.... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.


.... och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.


Av Gitte - 5 september 2009 09:00

Har jag bil. *yipppie!!* Det hade jag INTE igår kan jag säga och det slutade med en mindre katastrof. Fast en jäkligt underhållande sådan. Flera timmar la jag på facebook, nästan utförande en spambattle med en av sonens kamrater, och senare även de som hakade på under kvällen.

Stackars alla som har mig på fejjan, där fick ni nog se ruta efter ruta av märklig musik.

Igår hade jag en punk-nostalgitripp som hette duga. Det var tider det, när Sheena var en punkrockare, och Pistols friggade i riggen. Men framåt kvällen artade det sig till en riktigt rolig 80-tals-hårdrocksdiskussion, och jag ger mig inte. Restless and wild var det bästa som kom -82, sen spelar det inte någon roll vilka andra som släppte sina bästa albums samma år! ;) Jag beskrev känslan att det var som att få gå in i en porslinsbutik och riva ner alla hyllor första gången jag hörde skivan och jag glömmer det aldrig. Yeah, gillar sånt som river i själen så det blör.


Men idag skall jag hitta lite ordning på mig själv.


Nu är det kläder som gäller. Eller kanske en kopp kaffe till först.

Sen fortsätter vi projekt vindsexcusion, och det blir spännande.

Sen är det rästen av tapeterna som kom häromsistens. Inte många varianter kvar nu.

Hinner jag när jag är färdig innan tippen stänger så skall jag dit med en fasligt massa tapeter. Inget kul, men tyvärr ett måste.

Säckarna som står på golvet måste ju undersökas.

Och så måste jag gå på musbajsjakt och likaså investera i ett par levande-fångarburar för säkerhets skull, riggade med diverse flyttfestgodsaker för små söta möss.


Det var första halvan av dagen, sen får vi se vad det blir därnäst!

Ha en riktigt skön lördag på er!

Av Gitte - 4 september 2009 18:06

Ett tu tre. Bjud upp en partner och stuffa. Vare sig du kan polkka eller ej, lite glad blir du nog, du med! En originalverksion förstås, vad annars? (Speciellt tack till Tant Grön som talade om hur man gör!).

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards