Direktlänk till inlägg 29 september 2009

Yippie, en besvärlig kund sparkar mig i ändan!

Av Gitte - 29 september 2009 14:04

-"Fattar inte du att det sitter potentiella köpare som söker just dina tapeter, men eftersom du sitter och gömmer dig så får de hitta andra alternativ?"

Han spände ögonen i mig och jag blev liten som ett frimärke. Hjälp! Vad sysslar jag med?

"-Antingen får du börja göra något konstruktivt eller så kan du lika gärna... " (Sedan fick jag ett par alternativ som ser illa ut i tryck, de gav dock ett gott skratt vid tillfället; denna luttrade herre, personifierar rå hjärtlighet Cool).

-"Du tror väl inte att folk skall kunna hitta dig bara för att du sparkar upp ett par annonser på blocket, och sen är det bra med det?"


Han var inte nådig kan jag säga. Tillfället ligger någon månad tillbaka i tiden. En återkommande kund som beställt tapeter lite då och då skulle göra en resa neråt mina krokar. "Kan jag komma förbi?". Självklart kunde han det.


Problemet uppstod när han ställde frågan hur jag marknadsför mig egentligen. Och jag hade väl inte -enligt hans bedömning- tillräckligt bra svar. Och han kontrader med frågor som fick mig att vrida på mig av förlägenhet och ordentliga besvär. (Varför skaffar du inte hemsida? Varför låter du inte någon som kan, ta dina bilder? Eller går en fotokurs? Varför går du inte ut med information om det du är bra på? Hur mycket behöver du öka din försäljning för att gå jämt ut? Har du tänkt att leva rästen av ditt liv utan att kunna ta ut lön? Vill du inte kunna försörja dig på det du gör? Orkar du ha det såhär i längden?).


Sedan dess har han mailat mig lite då och då, "Har du ökat din försäljning nu?". Och jag svarar nja, eller nä, eller kanske eller nej varje gång. Och jag får samma följdfråga varje gång "vad har du INTE gjort eftersom du INTE gör det?".

Och så får jag sitta och klura ut vad jag INTE har gjort, för om jag hade gjort det jag INTE har gjort så hade jag ökat mitt resultat. Behöver jag tillägga att han är konsult inom näringsverksamhet till yrket? Men jisses, vad jag behöver dessa sparkar i arschlet för att få loss tummen lite grann. Senaste tiden har han ökat trycket, så nu kräver han rapport och han kräver att jag motiverar det jag INTE gör som jag själv kommer på att jag HADE kunnat göra, eller BORDE göra och jag känner mig som en komplett idiot mellan varven.


Varför har jag ex inte annonserat i en tidning för intresserade eller potentiella kunder?

-"det är pinsamt, tänk om folk inte tycker om mitt urval".

-"usch, nä, och fy" och liknande.


Har jag funderat över vilka målgrupper som är mina potentiella kunder?

-Nej. Inte egentligen. Jag har inte gjort en enda målgruppsinringning, fast jag vet ju, om jag tänker efter att jag kan peta ut ett par grupper och yrkesverksamma.

-Hur hittar jag dom?

-... blocket?

-Når jag ut på ett rikstäckande plan där?

-OM jag har TUR.


Sådär tramsar jag på. Och min käre jobbiga, besvärliga, elaka, hemska, fruktansvära tyrranniserande KUND (som dock håller på att förvandlas till en betydelsefull vän och inre samvetsröst; min egen Benjamin Syrsa) gör en hel del, för att sätta press på mig, och att bli en stor infekterad varbildande finne på mitt arschle.


Så för ungefär en vecka sedan, när jag mottog hans senaste korta lilla mail med en jobbig fråga som jag var tvungen att respondera på, så satte jag mig själv i verket och började för första gången gå in i processen; hur skall jag göra för att lyckas bättre med det jag gör...

Därav har jag letat kontaktytor, medlemsinformation för en del nätverk, funderat över mitt eget behov av nätverk, satt ut en annons som kommer att publiceras i tryckt form (hjälp!), funderar över om jag på något sätt kunde göra något mer, än bara köra rea någon gång om året, etc. Har du några goda tips att ge mig, så snälla, lägg en kommentar. Nästa mail tänker jag besvara med en lång lista med olika åtgärder.


Men jag kan väl villigt medge att jag behövde den här URJOBBIGA BESVÄRLIGA, HEMSKA, KRÄVANDE kunden. (det sista var en kommentar lagd med direkt hänvisning till dig, du vet vem du är Kyss)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - Lördag 23 feb 16:56

  NI som hängde i min blogg "förr" dvs, när den var aktiv minns säkert att jag har ett stort antal vintage nibs eller stålspetsar till pennskaft från en gammal bokhandel som skulle byta ägare efter generationer i samma familj. De nya ägarna visade t...

Av Gitte - Fredag 22 feb 10:45

  Jag fick nyligen in ett litet ljuvligt parti knappar från en nerlagd gammal manufaktur i Dalarna. En hel del jättefina och ganska mycket färgglada bruksknappar. Men sen var det en stor del svarta och vita och grå och bruna knappar. Oftast har jag ...

Av Gitte - 5 juni 2018 12:29


  Den här sommaren fortsätter att vara galen. Fortsätter och fortsätter, ungefär som regnet förra året. Då var det tvärtom, det blev liksom aldrig sommar innan det var höst. Det blir så himla spännande att se fortsättningen men det är också lite l...

Av Gitte - 3 juni 2018 12:22


  VILKEN SOMMAR?? Asså, juni har knappt börjat och vi har haft mer än en månads högskommarvärme och det blir bara mer och mer och mer av varan. Det är inte väder för att sitta inne eller skriva blogginlägg men jag försöker ändå få jobbat undan änd...

Av Gitte - 29 maj 2018 16:27


  Jag borde verkligen jubla över årets sommarväder hittills. Kan vi ha sådan tur att det står sig hela sommaren och att den blir lång? Det är inte ens juni och redan nu ser det ut som om körsbären är på gång, så jag kan aldrig tänka mig att det sk...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se