Direktlänk till inlägg 10 september 2009

Hösten är en bra tid på året att tapetsera på!

Av Gitte - 10 september 2009 13:48

Känns som att vardagen och hösten kryper på oss och jag tror nästan jag börjar märka just nu att det är inom det närmaste man vill gå lite i idé och bona om sig och förbereda lite höst och vintermys. Kanske till och med göra klart innan jul. Jag får nämligen just nu en hel del frågor på tapeter, vilket jag förstås tycker är väldigt kul. Det är ju den här årstiden jag ser fram lite emot hela året, inte minst för att man återigen söker sig till det lite mer ombonade, omslutande och murriga. Thats my language, om man säger så. Färgmässigt är jag själv nog lite mer åt höst eller till och med vinter när det handlar om de färger jag vill omge mig med själv. Så just nu får jag plocka fram lite varianter som inte går någon annan säsong alls och jag måste säga, jag tycker att det är väldigt roligt.


En del tapeter har jag fått vinka adjö utav det sista.

Bye-bye grön ägglomma. Du får snart din rätta plats att skina på!

grön äggblomma   

(Nu vill jag ju genast veta hur man vrider bilderna i inläggen, det kunde jag ju inte alls komma på.)


Men även den här:

geometriska blommor  

Har gått vidare ut ur mitt system. Den här kommer jag förmodligen att kunna se uppsatt nästa sommar, och det skall bli riktigt kul!


Dessa varianter jag har ett par frågor på just nu, får se om någon slår till eller om de blir kvar:

finska bruna  

Likaså den här:

brungul  

Och den här:

  

Den här har jag ingen bild på utrullad, men den är såå fin. Fast väldigt murrig förstås. Skall baske mig ta en bild på den endera dagen.

Och den här:

  

Den här är helt outstanding när man rullar ut den och tittar på den ordentligt. Den är väldigt väldigt stormönstrad och tar nästan andan ur en helt. Men visst, vi pratar murrigt nu med! Jag är i mitt esse den här årstiden vi närmar oss nu färgmässigt. Även om jag älskar sol och värme och inte alls tycker om den mörka årstiden så skall det helst vara grönt och brunt och varm choklad, flanellpyjamas och en bra bok, jag älskar dessutom strömavbrott. Det är precis som om hela jag kan koppla allt åt sidan och bara vara. Så fort strömmen är tillbaka så återkommer min inre oro igen. Jag mår dessutom bäst dygnsmässigt när det är strömavbrott eller varit det en längre tid. Jag går upp när det ljusnar och blir trött när det mörknar oavsett tid. Jag tror ärligt talat att det är så vi människor är ämnade att leva. För några år sedan upplevde vi en veckas strömavbrott. Och det var mycket behagligt på alla sätt och vis.  


Snälla ALLA elkraftbolag, kan ni inte införa en veckas strömfri period varje år, förslagsvis i Oktober? Då stänger ni ner alla agregat och förmedling till hushåll och myndigheter och verksamheter som inte behöver ström för överlevnad. Jag kan tänka mig att skänka iden till er helt gratis bara ni lovar att anamma det; erkänn att vi behöver en sån vecka om året?


Men hallå, kan jag inte ens visa lite tapetbilder utan att fladdra ut i något helt annat? Jag återgår till den ursprungliga tanken:

Den här blå har jag bara två rullar kvar utav och dem fick jag en fråga på igår. Får se om de blir kvar eller ej.

  

Men de finns förstås fortfarande kvar i rosa och gult.

rosa småblom   gul småblom  

De ger en lite lantlig feeling, nästan lite åt allmogehållet, självfallet beroende på vad man kombinerar dem med. Men jag ser pärlspont och trä och kopparbytter och finporslin och flitiga lisor framför mig.


Den här:

  


Har jag precis packat en fastligt massa rullar utav. Sen tog jag ner bilden från min flickr när jag hade packat dem färdigt, trots att det finns rullar kvar. Men. Rästen måste jag bara spara. Jag tror att det här är en av de MEST intensiva tapeterna jag har haft eller har. Färgen i verkligheten tar F.U.L.L.S.T.Ä.N.D.I.G.T musten ur en. Den är ungefär gallgul och lika intensiv. Och bara helt, helt, helt, helt, underbar. Det är som om den bygger en visuell motorväg rätt in i själen när man tittar på den och den bara sugs in i alla schackran man har.

Så den måste jag bara ha upp någonstans. Hittar den nog aldrig igen om jag säljer ut alla rullar som finns!






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards